Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26. February 2010, 11:18 PM   #7
Apollonius
Katılımcı Üye

Tesekkür: 97
34 Mesajina 72 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Apollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud of

Selam arkadaşlar;

Önce hakkında ayetleri bulmak daha basit olan bir sunudan başlamak istedim.

İlk olarak Allah üzerine bir sunum hazırlamak istiyorum.

Allah'ın özellikleri hakkında kula Allahı tanıtacak şekilde bilgi verici ayetlerin olduğu bir indekse nasıl ulaşabilirim? :roll:

"Aç Kuranı Allah diye arat" demeyin lütfen. Allah lafzı haricinde başka şekillerde de geçiyor. "O" gibi zamir şeklinde bile çok geçiyor. Allah hakkında bizlere bilgi verici ayetlerin hepsini bir arada görmenin bir yolu var mıdır?

Allah kimdir, özellikleri nelerdir? şeklinde hazırlanmış ve içinde bu konu ile ilgili tüm ayetleri içeren bir indeks bulabilmem mümkün mü acaba? Ayetlerin çok olduğunu biliyorum fakat birileri bir araya toplamış olmalı daha önce. :roll: Bu konuda bir sunum için bu konudaki tüm ayetleri bir arada görebilmem gerekiyor. O yüzden herkes bildiklerini yazsın diyemiyorum, açıkça index arıyorum ilk sunu için.

Ayetlerin arka arkaya geldiği, -konu ile ilgilenmeyen insan için- sıkıcı ve basit olan bir sunu olmayacak bu.

Allah ile ilgili sunum bitip buraya koyduğumda bu konuyu açma amacımı tam olarak anlayacaksınız. O zaman diğer konular ile ilgili nasıl ayetler aradığımı daha iyi anlarsınız arkadaşlar.

Şimdilik Allah ile ilgili bilgi içeren ayetlerin bir arada olduğu bir indeks arıyorum. Bilgi içeren derken, "Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ındır" bilgi içeren bir ayettir. Fakat "Allah'a inananlar için mükafat vardır" gibi bir ayet -Allah ismi geçmesine rağmen- Allah ile ilgili tanımlayıcı bir bilgi içermiyor.

Böyle bir indeks bilen veya Allah ile bilgi verici ayetlerin EKSİKSİZ OLARAK bir araya toplandığı makale vs. bilen var mı arkadaşlar?
Apollonius isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla