Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. March 2010, 02:43 AM   #2
Apollonius
Katılımcı Üye

Tesekkür: 97
34 Mesajina 72 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Apollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud ofApollonius has much to be proud of

Selam;

Sizin yazılarınızı başka forumlarda da takip ediyorum. Çok akıcı bir anlatımınız var.

Görüş olarak mezhepçilerden oldukça uzaktayım. Fakat size sizinle ilgili görüşümü söylemem gerekirse, sizin ayet cımbızladığınız izlenimine kapıldım. Bu söylediğimi lütfen olumlu bir eleştiri olarak alın ve üzerinde düşünün.

Kurana bütün olarak bakmak gerekiyor. Verdiğiniz örnekteki Ankebut 51'i kimbilir nasıl farklı algılayıp neye dair söylediniz, fakat o ayette mucize isteyenlere yönelik mucize olarak Kuran gösteriliyor. Sizin bunu nasıl yorumlayıp karşıya aktardığınızı tahmin edebiliyorum. Bir kaç yazınızda daha gördüm aynı şeyi yaptığınızı.

Şimdi birileri Allahın belli başlı kişilere lanet ettiği veya tehdit ettiği bir kaç ayeti alıp buraya yapıştırsa "işte Haluk bey Allah sizin gibiler için böyle lanet okuyor böyle tehdit ediyor" dese siz de DOĞAL OLARAK o ayetlerin öncelerine bakarak "hayır öncesine bakın, bu tehdidi namuslu kadına iftira edenler için etmiş, şu suçu işleyenler için etmiş" gibi açıklamaya girersiniz.. Bu çok normal.

Lütfen iğneyi kendinize de batırın. Ben pek bilgili bir insan değilim, yazılanlardan faydalanmaya çalışıyorum. Sadece yazılarınızda dikkatimi çeken bu noktayı belirtmek istedim. Karşınızda bir düşman belirlemeden yalnızca öğretme niyetiyle yazarsanız çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü sizin yazılarınız su içer gibi kolay okunuyor. Yazdıklarımı olumlu bir eleştiri olarak alırsanız sevinirim. Allaha emanet olun

Konu Apollonius tarafından (4. March 2010 Saat 03:43 AM ) değiştirilmiştir.
Apollonius isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Apollonius Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
aşık74 (4. March 2010), halukgta (4. March 2010)