Sayın Dost 1, zina yapmak haramdır şeklinde bir ayet belki yoktur, fakat Nur suresi 3. ayet eğer zina yapan bir kadınla iman eden bir insanın evlenmesini haram kılıyorsa, demekki zina yapmak da haram ki böyle bir yasak koyuyor Rabbim. Burada zina yapan bir insan ile evlenmek haram ise, bu işi yapmanında haram olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Rabbim açıkca özellikle bu kelimeyi kullanmamıştır. Buda Rabbin bizlere karşı hoş görüsünün bir yücelik örneğidir. Bizler bunu doğru anlamalı ve doğru kullanmalıyız. Buda biz kullarını zor bir durumda bırakmamak adına olabilir, bunuda yanlız Rabbim bilir. Bizler Nur suresi 31. ayetten yola çıkarak Rabbin bu durumu hiç hoş karşılamadığını bilmeliyiz. Böyle insanlarla evlenilmesini haram kılan Rabbim e karşı daha duyarlı olmamız gerektiği çok açıktır. Bundan dolayıdırki ben açıkca zinanın haram olduğunu söylememde kur'an doğrultusunda bir sakıncasını görmüyorum. Ayete baktığımızda benim anladıklarım bunlardır. SAYGILARIMLA halukgta
Nur suresi 3: Zina eden erkeği zina eden bir kadın veya putperest bir kadından başkası nikâhlamaz. Zina eden kadına gelince, onu da zina eden bir erkek veya putperest bir erkekten başkası nikâhlamaz. Müminlere bu, haram kılınmıştır.
|