Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. April 2010, 11:53 PM   #73
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

aşık74 kardesim, ben günde 3 vakit 2 şer rekattan kurandan kesin okuduklarımı tefekkür ede ede, manalarına ve açılımlarına kıt kafamla dala dala namaz kılıyordum. Sonra 3 e 2 katmaya basladım, sonra 5 e 5 katmaya basladım. Döndüm dolaştım her türlüsünü yaptım yine geldim bildiğimiz namazı kılmaya

Ancak ne değişti, rukular ve secdelerim çok uzun oluyor, orlarda istediğim gibi dua felan yapıyorum. Bide meslek erbabından bir kaç arkadasın beynini yıkadım, namaz kılmayan kimselerdi, hem namaz kılıyoruz hemde oturup salat yapıyoruz. Bazen farza sünnetleride ekliyorum çok keyifli oluyor bazende sadece farzı yerine getiriyorum o dönemlerde genellikle bunalım hallerimde oluyor.
Kısaca kütür kütür namaz kılıyorum daha altına üstüne bakmam. Sabah namazınıda hiç kaçırmam çok acayip mutluluk veriyor. namazdan sonrada salat niyetine kahvaltı yapıyorum artık Allah kabul etsin
Bazen küs olduğum zamanlar oluyor, o zamanlardada ezberden arapça hiç manasına bakmadan secdelerde de geleneksel olaraktan hızlıca namazı kılıp kaçıyorum eee ne kadar ekmek o kadar köfte bu şakaydı tabi, altında biraz gerçeklik yatanından.

Şunlardan kurtuldum ya, Allah hepinizden razı olsun;
-namazı bozan hallere takılma
-rekat sayma
-ne dediğimi bilmeden odun gibi namaz
-namazım kabul oldumu olmadımı bunalımları
-ne kadar dua okumalıyım ne kadar süre kılmalıyım
-sünneti neydi zuhuru ahiri vaktin son sünneti neydi o mu bu mu
-içimdeki manevi eksiklik v.s.

eeee ne demiş Allah; Beni anmak, unutmamak için namaz kıl, böylece ayetlerimizden ve benden ve öleceğinden ve ahirette hesaba çekileceğinden gafil olma. Böylece ayetlerimizi hatırla, yaşamına hakim kıl. Dünyada da gül ahirette de gül.

Kurban olurum böyle rabbe
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
aşık74 (14. April 2010), Miralay (21. May 2010)