- Ondaki bir kelimenin kendisi içerisinde ne anlama geldiğini yakalayabilmek için dünyada nuhun gemisi varsa bulmak kadar zordur.
Kuran Allah tarafından insanlar kolayca okuyup anlasınlar ve öğüt alsınlar diye indirildi. Yani kendisi kolayca anlaşılan apaçık bir tefsirdir zaten (Allahın tefsiri) Destekleyen ayetler hakkında daha bilgili arkadaşlar var.
Biz kuuranda geçen bir kelimenin ne anlama geldiğini doğru olarak anlayamadığımız için kurandaki konuları ve ayetleri anlamakta güçlük çekiyoruz.
Nihayet (oraya) geldikleri vakit Allah buyurur: "Siz benim âyetlerimi, ne olduğunu kavramadan yalan saydınız öyle mi? Yoksa yaptığınız başka neydi?" NEML 84
Ve şöyle de: Hamd, Allah'a mahsustur. O, âyetlerini size gösterecek, siz de onları görüp tanıyacaksınız. Rabbin, yaptıklarınızdan habersiz değildir. NEML 93 Allah zaten ayetlerini yaşatarak açıklıyor, ve hamdolsun biz yaşarken evet bu şu ayettir diyoruz. Çok şükür.
Kuranın bütünsel anlayışında dünya hayatında insanlar zulmettikleri zaman Allah dünya hayatında tabiat güçleri ile onları helak etmiyor. o zaman nuh toplumuna gökten boşanan sular ve yerden fışkıran sular bir kader ile birleşip yanlış yolda gidenleri helak ediyorda o zamankii insanlar günümüz toplumlarındaki ahlaki bozukluklardan çok mu bozuktu ki Allah onları tabiat kuvvetleriyle helak ediyorda şimdi bu helak olayı devam etmiyor? Tacizlerin olduğu insanlar misket bombalarıyla öldürüldüğü babalara ve analara değerin saygının kalktığı mazlum olanlara zulmedildiği bir zaman da neden tufan olmuyor.
İsim vermek istemiyorum ama dünyada son zamanda yaşananlarda dahil olan depremlere bir bakın, tusunamilere, devasa toprak kaymalarına... hayır hayır helak hala devam ediyor ve insanlar olaydan sonra bu zaten ola gelen birşeydir diyip geçiyorlar, hayır hayır bunun sebepleri ayetlerde yazıyor ve Allah helaklar arasından en gerekli ve manaya uygun olanları Kuranda yazmış, eğer vahiy şu an günümüde halen geliyor olsaydı? Çindeki deprem için gelen vahiyde ne yazacaktı? Haberim yoktu yada elimden kaçtı değil elbette... Şu an zulmedenler içinde mutlaka bir ceza olacak Suçlu iradesi gereği işlediği suçun bedelini ödüyor, ama o kendisine mal verilip şımaranı uyarsanda bir uyarmasanda, onu Allaha bırakıyoruz. Halen ölçüp biçeler var.
-Onlar, başka değil, sırf "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah, bir kısım insanları (kötülüklerini) diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi, mutlak surette, içlerinde Allah'ın ismi bol bol anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılır giderdi. Allah, kendisine (kendi dinine) yardım edenlere muhakkak surette yardım eder. Hiç şüphesiz Allah, güçlüdür, galiptir.
22/40-
-Eğer Allah, yaptıkları yüzünden insanları (hemen) cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı. Fakat Allah, onları belirtilmiş bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuşkusuz Allah, kullarını görrmektedir.
35/ 45
82. Hala Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı. *
4/82
Kuranda geçen en basitinden bu ayetler ışığı altında bir akıl jimlastiği yaparsak bile olayın nasıl olduğunu bile keestirmemiz mümkündür.
Örnek için verdiğiniz Ayetlerden de görüleceği üzere Allah'ın kötülüğü def etme yöntemleri arasında bir halkı başka bir halkla helak etmek de var. Örn; 2.dünya savaşı Yahudi gizli oyunlarını Almanlarla helak sonrada Almanların zulmünü Amerikalılarla helak v.s. Bu günümüzde bile devam ediyor, ayımcılık yaparak kocaman bir islam devletini sırf ingiliz kışkırmalarıyla arkadan vuranlar cezasız kalmadılar, bu gün zulmeden diğerleride cezasız kalmayacak
kuranı düsünenler anlar. dilbilimciler arapça bilenler değil. o söylediğin alimlar eğer bu konuları iyi anlamışlarsa neden kendi aralarında sayısı bilinemeyecek kadar ayetler konusunda ihtilafa düşmüşler? Kuran ihtilaf kitabı mıdır? sevgi ve saygılarımla.
www.kuranmeali.com sitesinden pek çok meali karşılaştırabilirsiniz. Defalarca okudum ama itilafa düştükleri sayısı bilinmeyen meal bulamadım. Sadece gelecekte meydana gelecek yaşanmamış olayları açıklamakta mantık sınırları çerçevesinde hareke ettikleri için, dabbe yada semaya ip atmak gibi konularda farklı tercümeler yapılmış. Ancak bize gelen vahiy, kitabın müteşabih ayetleriyle değil, anası aslı olan ayetlerle ilgilenmemiz ve bu zikri unutmamamız.[/quote]
Sonuçta neml suresinde dediği gibi, Allah bize ayetlerini gösterecek ve biz onları tanıyacağız, bu konuda ufacık bir çalışmayla ilgili bir konuyu az sonra açmayı planlıyorum. Bakalım itilafa düşülen sayısız (!) ayetlerde asıl anlatılmak istenen ve bize Allah tarafından gösterildiğinde hatırlayacağımız ayetler nelermiş.