Üstadım Allah razı olsun
yazdıkların ve fikirlerin şahsımı fazlasıyla memnun etmekte, doğru olduğundan kıl kadar şüphe duymamaktayım.
Şunu yanlış anlamamanızı rica ederim ki; "Kuran'da şekilsel namaz yoktur" deyip te, işi tembelliğe vurma sevdasında değilim.
Amacım doğruyu tam manasıyla bulabilmek, Cenab-ı Allah'ın bizden istediği muradı ne ise onu tamamıyla kavrayabilmek ve onunla salih amel etmektir.
Tabii ki, bir müslümanı diğer insanlardan ayıran en belirgin özelliklerden birisi de salat (biz yine de namaz diyelim

) yani bahsettiğimiz eğilip, doğrulma hareketlerinin bütünüdür.
Namaz kılan, camiye cemaate devam eden bir kişinin imanından şüphe olmaz.
Kim, sabahın erken saatinde ya da akşam herkesin yatacağı zamanda rahatını, tatlı uykusunu bozup ta camiye gider ki? İmanı olan dışında.
Değil mi üstadım
Ancak imanı olanlar bu salih ameli hayatına yerleştirir ve özenle korur.
Klasik anlamda kılınan namazların Sayın Hakkı Yılmaz üstadımın da bahsettiği gibi tazarrulu niyaz (tazarrunun anlamını bir türlü bulamadım

), salat ise ISLAH etme, yola getirme çalışmaları olarak anlamamız mümkündür gibi geliyor bana.
Üstadım bahsettiğiniz üzere bir müslüman olarak, hem şekilsel olarak namaz adındaki salat çalışmalarını yapacağız, diğer yandan da SALAH (ISLAH) çalışmalarına devam edeceğiz.
Sağ ve selametle kalınız.
Saygılarımla