Allah Resülünu Kurandan Koparmak
Allah Resulü (S.A.V.) Kurandan ayrı olarak değerlendirildiğinde işte böyle enteresan noktalara çıkabilirsiniz. Şimdilik namaz gitti. Mübarek resulün kuranı en iyi şekilde anlayıp uyguladığından bir müslümanın şüphesi olamaz herhalde. O mübarek nebi (S.A.V.) rabbü aleminin koruması altında, en güzel bir ahlak üzere olarak ve en güzel bir örnek olarak islamı yaşamış ve bize örnek olmuştur. Namaz o nasıl kılıyorsa öyle kılınır. Oruç o nasıl tutuyorsa öyle tutulur. Zekat o nasıl veriyorsa öyle verilir. Hac o nasıl yapmışsa öyle yapılır.
Bir an için kendimizi sahabe yerine koyalım. O kutlu devirde o mübarek resulün(S.A.V.) dizi dibinde olduğumuzu hayal edelim. Namaz ayetleri geliyor. Rekat yok nasıl kılınır yok. Rabbul alemin diyorki kılın. Mübarek resul(S.A.V.) o emri üzerine kalkıyor namaz kılıyor. Siz nasıl kılardınız? Mübarek resul diyor ki namazı böyle kılacaksın. Siz ne derdiniz?
Bir müslümanın Allah resulünün(S.A.V.) emrine uymaması düşünülebilir mi? O mübarek nebinin emri (kavli olanları) direkt olarak farz olur. Allah resulünün(S.A.V.), Allah'ın(C.C) rızası dışında bir emri hiç olur mu? Olabilir mi?
Ayet meali:
Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (Ahzab Suresi 36. ayet)
(Benim yaptığım) ancak Allah katından olanı, O'nun gönderdiklerini tebliğdir. Artık kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, bilsin ki ona, (kendi gibilerle birlikte) içinde ebedi kalacakları cehennem ateşi vardır. (Cin suresi 23. ayet)
Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki: "Bana uyanlarla birlikte ben kendimi Allah'a teslim ettim." Ehl-i kitaba ve ümmilere de: "Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?" de. Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir. Yok eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır. Allah kullarını çok iyi görmektedir. (Ali İmran Suresi 20. ayet)
(Resulüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Ali İmran Suresi 31. ayet)
(Resulüm!) De ki: "İşte bu, benim yolumdur. Ben Allah'a çağırıyorum, ben ve bana uyanlar aydınlık bir yol üzerindeyiz. Allah'ı (ortaklardan) tenzih ederim! Ve ben ortak koşanlardan değilim." (Yusuf Suresi 108. ayet)
Hülasa:
Din Allah Resulünün(S.A.V.) yaşadığı dindir. Onun yaşadığı şekilde yaşanır. İbadetler onun yaptığı şekilde yapılır. Namaz o nasıl kıldıysa öyle kılınır. Kullukta Allah Resulünü(S.A.V.) geçmeye çalışmak abesle iştigaldir. O müminler için en güzel örnektir.
En iyisini Allah(C.C.) bilir.
|