Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28. May 2010, 06:11 AM   #94
Barış
Uzman Üye

Barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.340
366 Mesajina 989 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
Barış is on a distinguished road

Selam Myro,

Yazdıklarınıza katılıyorum. Elbette ki Hz.Muhammed ne yapmışsa yapmak, o nasıl kulluk ettiyse öyle etmek her müslümanın görevidir,sorumluluğudur. Bir müslüman bunun aksini zaten söylemez ki.

Evet,sahabeler görmüş,dinlemiş,teslim olmuş. Allah Resulü ne derse ona itaat etmiş.

Soru şu:

Biz bugün Allah Resulünün nasıl ibadet ettiğini, Hacta ne yaptığını, nasıl oruç tuttuğunu, topluma nasıl bir yön tayin ettiğini nereden bileceğiz, nereden öğrenip de resule uyacağız?

Düğüm noktası burası...

Ben, bütün dünyanın, tüm dünya nüfusunun bir ağızdan ''Hz.Muhammed zorbadır''dediğini duysam,herkes böyle söylese ve inansa, inanmam. Neden? Çünkü o rahmettir ve güzel ahlak üzerindedir. Nereden biliyorum bunu? Kuran ayetlerinden,yani Allah öyle söylüyor.

Resule uymak demek, ona vahyolunana,Kurana uymak demektir.

Kurana uymak demek, onu tebliğ eden Resule uymak demektir.

Kurana uymak demek, vahyeden Allah'a teslim olmak demektir.

Allah'ın vahyine uymak=Kurana uymak=Allah Resulü Hz.Muhammede uymak.

Bunun tersi bir düşünce bizi nereye götürür?

''Hz.Muhammed vahyedilen ve tebliğ ettiği Kurana uymuştur. Bir de kendi hevasına uyup eklemeler yapmıştır. Kurana uyunca Allaha itaat ederiz, hadislere uyunca da Hz.Muhammede itaat ederiz. ''.....Bakın nasıl da ayırdık Allah ile resulünü birbirinden? Nasıl iki ayrı yol çizdik?

Böyle bir düşünceden Rabbime sığınırım.

Hristiyanları düşünelim. Üçleme var, Hz.İsaya Tanrı diyen var,Tanrının oğlu diyen var, daha da kimbilir neler var...Herhalde bir tek Allahın kulu ve elçisidir diyen bizleriz. Çoğunluğa göre olsaydı, İsa (haşa) Tanrıdır diye inananlar haklı olurdu. Tüm Allah resullerini bize en güzel ve doğru tanıtan şey nedir? Kuran'dır. Hepsini oradan tanıyıp, oradan bileceğiz. Elbette Hz.Muhammed'i de. Yoksa kınadığımız hristiyanların benzeri bir duruma bizim de düşmemiz zor değil.

Bütün dünya veya bütün müslüman dünyası aksini söylese de, Kuranda yazmayan birşeyi Hz.Muhammedin din diye uyguladığını,tebliğ ettiğini düşünmem, böyle hususlarda ''atalarımdan duymadım böyle şey'' fikrine sığınmam-çünkü yanlış olduğunu ayetler söylüyor bize.

''Sadece bana vahyolunana uyarım ben'' diyen adı güzel kendi güzel Allah resulü Muhammed'e uyanlardan, onun izinden yolundan gidenlerden eylesin Rabbimiz bizleri.

Selam ve sevgi ile.
Kimse kimsenin yargıcı değil, olmamalı da zaten..Herkes kendi üzerinde gözetmen ve yargıç olsun..Kendimizi rahatsız edelim, dünyamız değişsin...Belki o zaman huzuru bulmuş benliğimiz başkalarına kendiliğinden ışık saçar../Elif.

Konu Barış tarafından (28. May 2010 Saat 06:29 AM ) değiştirilmiştir.
Barış isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Barış Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (31. May 2010)