Selam sevgilki Myro kardeşim
yazdıklarınızdan duyarlı bir müslüman kardeşimiz olduğunuzu anlıyorum.
Cenab-ı Allah sapkın yerlere hiçbirimizi düşürmesin.
Bir kişinin Allah dostu olduğunu nereden bilebiliriz. O kişinin alnında öyle birşey yazmadığına göre ...? Değil mi; madem Allah dostunu arıyoruz bu kişiyi nasıl bulacağız? Karşısında el pençe divan duracağımız, gerekirse karşısında rüku ve hatta secde edeceğimiz... Allah dostu ya! daha fazlasına layık ama biz bu zat-ı muhtereme layıkıyle kulluk edemiyoruz ya neyse
Bize denilen, "Eğer onu gördüğünde Allah'ı hatırlıyorsan, yaşantısı İslami ise o kişi Allah dostudur."
Çok güzel!
Ben karımı gördüğümde de Allah'ı hatırlıyorum. Onun da yaşantısı gayet İslami. Oh! ne güzel buldum Allah dostunu. Hemen dibimdeymiş. Uzaklara gitmeme gerek kalmadı.
Veya Ali Rıza Borazan abimiz ve hatta siz değerli Myro kardeşim. Siz de bana Allah'ı hatırlatıyorsunuz ve hiç kuşkum yok ki yaşantınız İslamdan kıl kadar ayrı değildir.
Hepiniz bana Cenab-ı Allah'ı hatırlatıyorsunuz. Bana karıncadan atoma herşey Allah'ı hatırlatıyor o ayrı mesele...
Peki kardeşlerim; madem bana herkes Allah'ı hatırlatıyor. Karım da dahil hepsi Allah dostuysa eğer... Neden.....?
Ben bu cahil aklımla ve değersiz tecrübelerimle şunlara kanaat ettim.
Birincisi, din sadece ve sadece Cenab-ı Allah'ın tekelindedir; Ne şeyh,ne peygamber,ne alim ne de hoca efendilerin...
Sadece ve sadece Allah'ın...
İkincisi ise; Seni kim kendisine çekiyorsa ondan kaçacaksın. Ne bir tarikata, ne bir cemaate, ne bir siyasi oluşuma, ne de biri ideolojiye...
Din sen ve Allah arasındadır. Aranıza hiçkimse giremez ve seni de hiçkimse kendi tarafına çekemez, teklif bile edemez.
(Kusura bakmayın hep "SEN" dediğime. Kendi nefsimi kastediyorum.)
Bu arada tabii ki, bize ilim öğreten bilgili bir insana hürmet edeceğiz. "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."
Lakin bu kölelik, hürmet meselesindedir. Yoksa karşısında el pençe divan durmak, gözlerinin içine bakmamak, ve hatta hiç soru sormamak, itiraz etmemek.
Şimdi sizlere sorarım cemaati müslimin:
Hangi şeyhe bağlanırsanız bağlanın; hangisi sizi karşısına almış rahle-i tedrisatta bulunmuş. Haa bir süper kahraman misali gözündeki nazar ve de alnındaki nurla herşeyi halletmiş. Ben bunca yıldır bir mürşid-i kamil'e (olduğu iddia edilene) giderim. Daha karşıma geçip te, "ey sofim,ey salikim,ey öğrencim! şu yol hayır, şu yol şer" dememiştir. Bırakın ilim öğretmeyi...
Ancak bize öğretilen günde şu kadar vird çekeceksin, aman ha mürşidini rabıta yapacaksın. Alnından akan nuru durmadan kalbine akıtacaksın, onu dev gibi, dağlar gibi, sultanlar gibi hayal edeceksin.
Konu Miralay tarafından (30. May 2010 Saat 07:12 AM ) değiştirilmiştir.
|