Diğer konu ise, Allah dostlarına verilen kerametler.
Onlar Allah dostu ya Cenab-ı Allah bol keseden vermiş bu zat-ı muhteremlere
Kardeşlerim; yüce Kuran'dan anladığımıza göre Allah, resulune bile her istediği zaman mucize vermemiş; ve hatta ısrar ettiği halde vermemiş.
Peki bu Allah dostları resul den daha mı üstün ki her istediğinde keramet hasıl olacak.
Bu arada ben onca yıldır o kadar şeyh efendi gezerim. İddfia ettikleri kerametlerden hiçbirisini göremedim malesef. 20 yılda 1 tane olsun göremedim. Hoş gerçi görme heveslisi de dğildim ama bunca anlatılanlar, müridi tarafında uçurulan mürşitler gerçekten var mı diye merak etmiştim.
Haaaa gittiğim mürşidi kamil efendi hazretleri kaddasallahu.... vs. den iddia edilen tek bir mucize (pardon keramet

) gördüm. O da biz keramet keramet diye tutturunca bize3 denilen,
" Bak buraya hergün binlerce insan geliyor. Biz bunlara davetiye mi yolladık?"
Vallahi doğru söylüyor mürşidi kamil efendi hz. Hergün binlerce insan buraya geliyor. (İnanç turizmi)
Ben şahsen tanık oldum. Her intisap edene,"Yılda enaz bir defa şeyhini görmezsen; Artık ne şeyh senin şeyhin; ne de mürid onun müridi olur" derler. Ama her ne hikmet se, ellerinden gelse her ay, her hafta ve hatta hergün aynı adamı oralara götürmeye çalışırlar. Gitmreyeni de ayıplarlar. Maksat bu kerameti gerçekleştirmek için gövde gösterisi yapmak.