Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30. May 2010, 10:44 PM   #2
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Ya bu adamlara gıcık oluyorum...!

-Kuran anlaşılmaz onu herkez anlayamaz sırlıdır çok manaları vardır, o ilk okuduğun mana o anlamada değildir falan filan derler.
Sonra örnek olarak kurandan ayet gösterirler, bu ayette bak şöyle diyor derler (işine gelen ayeti kabul ederler diğerlerini reddederler aslında. Onlar hakkında hüküm kuranda mevcuttur.)

-Kuran arapçadır meal kuran değildir derler, sonra yine işlerine gelen yerden ayet okurlar.

-Kurandan 2-3 tane ancak uydurursan bahsedilen manaya gelen ayet bulurlar, onu delil diye sayarlar, vesileler arayınızı tarikata felan yorarlar (ama vesileler arayınız tarikat(ler) arayınız, birden falz tarikata üye olunuz olmalı, ama sadece tek tarikat istiyorlar, zaten kendi içinde fiyasko) ama koskoca zümmer suresini okuduğunda bunları kabul etmezler, dini Allaha has kılın rehbere gerek yok manalarını onlarca delili görmezler.

-Kuranı temel kitap almazlar, sanki farklı dönemlerde olmuş gibi peygamber sözüyle kuranı ayırırlar, sanki peygamber vahiyi ayrı bi kenara koymuş ve onu sadece namazda okumuş (!) ama normalde kendisi hep hadis okumuş.

-Kuran mealini yok sayarlar, anlaşılmaz derler, okuyacaksan arapça oku sevap puanı kazan derler, bonus gecelerde hep arapça oku +2 taksitli bonus puanlar kazan felan derler....., ama icma, kıyas fıkıh bilmem ne öğrenmemizi söylerler. Zaten bütün bunlar kurandan çıkmıyor mu? ben anlamıyorum kuranda bütün bunlar yok mu? yoksa bunların kaynak neresi? papanın yazıtlarını mı kullanıyorlar?

v.s.

Her taraftan bakıyorum ama ne yazıkki bu insanlarda dinsel anlamda bir samimiyet bulamıyorum. ne akıl ne mantık ne kuran hepsinde bocalıyorlar. Belkide kendileri bile ne söylediklerine inanmıyorlar, eğer inanıyorlarsa şaşarım vay hale vaaayy... birde üstelik her taraftan delil gösteriyor olmana karşılık seni dinsiz ilan edebiliyorlar... Ama sen onları tekfir edemezsin (!) onlar tekfire karşı ama onlar seni tekfir eder... adalet nerde? kuran okusanız adalet nerde anlardınız... hala HA harfini çıkarmaya çalışanlar var.

Neden mi? çünkü bu zamana kadar gelmiş alimler evliyalar yaan mı söyleyecek? Ataları yalan mı söyleyecek? Atalarını ne üzere buldularsa o üzere devam etcekler ya... Ama İmamı azam din kurmaya çalışmadı hatta benden laf duyarsanız kurana bakın demesine rağmen, yada farsça namaz kılınabilir fetvası vermesine rağmen bunlar İmamı azamın yolunuda kirlettiler onu bile din yaptılar, siyasi hedflerine kulp yaptılar. İmamı azam farsça namazı serbest bırakıyorda ey müslüman hanefi mezhebi olduğunu söyleyen zavallı ademden gelme insan kardeşim, sen hangi akılla hangi vicdanla yada hangi hakla namaz arapçadan başka dille kılınmaz dersin? yazık çok yazık. hatta dibine kadar araştırılsa belkide imamı azam böyle bir namazdan bile bahsetmedi, bilemiyeceğim.

Bu zaman kadar ben çok safmışım onu bildim.. Vallahi Allah bu siteyi yapandan bu sitede yazandan bol bol bol razı olsun. Allah meal çevirenden, onu istifadeye sunanlardan, işleyenlerden, parça parça konu konu bizlerle paylaşandan, örneklerle ve öğütlerle açıklayıp günümüzü aydınlatanlardan bol bol razı olsun, her işlerinde yardımcı olsun inşallah.

Yukarıda sana cevap yazan gibi samimiyetsiz ve itici kullarınıda ona havale ettim, ben bilemem ama hidayet verirse böyle saçma birşeyin peşine düşen hakikatin peşine düşerse islama katkısı olur kanısındayım. Bilemiyorum
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 5 Kisi:
aşık74 (8. June 2010), Barış (8. June 2010), halukgta (31. May 2010), kamer (30. May 2010), Miralay (31. May 2010)