Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. June 2010, 09:07 PM   #1
myro
Katılımcı Üye

Tesekkür: 1
14 Mesajina 15 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
myro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud ofmyro has much to be proud of
Standart Salat tabii ki Namaz'dır - dost1'e

Kuran'da salat tam olarak bizim bildiğimiz namazdır. Her yerde bu manasıyla geçer. Zorlama tevile gerek yoktur.

" "Salatı" ise “destek olmak, yardım etmek, sorunları sırtlamak; sorunların çözümünü üzerine almak” diyorsunuz. "

Ali İmran 39 : "Mihrapta durmuş, namaz kılıyordu ki melekler, gerçekten de Allah, sana Yahya'yı müjdelemededir. O, Tanrıdan gelen sözü tasdik eden bir erdir, uludur, kötülüklerden tamamıyla çekinmiştir, iyilerden ve doğrulardan bir peygamberdir o diye nida etmişti." (Fenâdet-hu-lmelâ-iketu vehuve kâ-imun yusallî fî-lmihrâbi enna(A)llâhe yubeşşiruke biyahyâ musaddikan bikelimetin mina(A)llâhi veseyyiden vehasûran venebiyyen mine-ssâlihîn(e))

Ayetini; lütfen arapça metnini okuyarak düşünür müsünüz. Mihrapta Hz. Zekeriyya kime destek oluyordu? Kime yardım ediyordu?

Nisa 43 : Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır. (Yâ eyyuhâ-lleżîne âmenû lâ takrabû-ssalâte veentum sukârâ hattâ ta’lemû mâ tekûlûne velâ cunuben illâ ‘âbirî sebîlin hattâ taġtesilû(c) ve-in kuntum merdâ ev ‘alâ seferin ev câe ehadun minkum mine-lġâ-iti ev lâmestumu-nnisâe felem tecidû mâen feteyemmemû sa’îden tayyiben femsehû bivucûhikum veeydîkum(k) inna(A)llâhe kâne ‘afuvven ġafûrâ(n))

Niye cünüpken yardım etmeye yaklaşmayalım? Niye tuvaletten çıkınca yıkanmadan yardıma yaklaşmayalım.

İsra 110 : De ki: “(Rabbinizi) ister Allah diye çağırın, ister Rahman diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız çağırın, nihayet en güzel isimler O’nundur.” Namazında sesini pek yükseltme, çok da kısma. İkisi ortası bir yol tut.

Yardım ederken sesini kıs mı diyor? Bu aynı zamanda gündüz namazında sesi kısmananın sonradan çıkarılmış bir adet olduğuna cevaptır. Nerden biliyorsunuz sonradan çıkarıldığını.

Ümeyyeoğulları ile Haşimoğullarına yaptığınız iftiranın vebalini siz bilirsiniz. Ama benim söyleyeceğim bunun apaçık bir iftira olduğudur. Kaldı ki namaz bu haliyle bize sadece ümeyyeoğullarından ve haşimoğullarından değil, pek çok farklı kabile ve insandan gelmiştir. Hepsinin yanlış yaptığını söylemeyin lütfen.

Namazı Allah Resulünün kılıdığını söylüyorsunuz. Onun nasıl kıldığı kaç rekat kıldığı sabittir ve kesin olarak bilinmektedir. Hal böyle iken hangi dayanakla rekat sayısının keyfe keder olduğunu söyleyebiliyorsunuz?
myro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
myro Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (5. June 2010)