Yağ-Kaymak Meseleleri değil bunlar
Forum ahlakı bakımından sanki bir mücadele varmış gibi birbirinizi pohpohlamanızı anlamıyorum. Bunu forumdan yapmanızı hiç anlamıyorum. Bir fikriniz varsa yazarsınız. Fikrinize uygun bir şey yazılmışsa sizin yazmanızın gereği kalmamış demektir. Maksat hasıl olmuş demektir. Bu durumda izlersiniz. Birbirinizi pohpohlamanızı ayıplıyorum.
Sayın Hiiç; kusura bakmayın ama kendi uydurduğunuz şeylere kendiniz cevap veriyorsunuz. Sizi daha önce de uyarmıştım. Referanssız konuşmayınız(yazmayınız).
Kimse "biz onlara sadece bizi Allaha yaklaştırdığı için bağlıyız ve seviyoruz." demiyor. Bu sizin iftira ve uydurmanız.(kusura bakmayın bunun başka tarifi yok)
Rabıta konusunu ben tarikat terimi olarak açıkladım. Bu açıklama ile size ne maksatla yapıldığını anlattım. Yine devam ediyorum.
Rabıtadan maksat müridi günahtan alıkoymaktır. Bu bir merhaledir dedim. Bunun bir ilerisi rabıtayı resülullahtır. Yine aynı maksatla. Mürid zaten Allah'ın varlığını hiç aklından çıkarmıyorsa tarikata ne gerek var. Olmuş demektir. Bu mertebedeki insan günah işleyemez. Bir Kul her an Allah'ın onu gördüğünün bilincinde ise nasıl günah işler. Siz bu mertebeye ulaşmışsanız ne mutlu.
Bu noktadan bakınca tarikat mensubunu tekfir edemezsiniz.
İddia ile söylüyorum, herhangi bir meşhur ve düzgün bir tarikatta tekfire sebep tek bir şey söyleyemezsiniz. Uydurmadan, şu şöyle dedi bu böyle dedi demeden gerçeklerle konuşursak tabii. Bu konuda işin gerçeğini merak edene Süleyman Uludağ'ın kitaplarını tavsiye ederim.
En iyisini Allah bilir. Selametle.
|