Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7. June 2010, 05:21 AM   #6
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Selam
Öncelikle Myro kardeşime samimiyetinden dolayı teşekkür ederim. Mutlaka doğru bildiği konuları konuşuyordur.
Ama her zaman doğru bildiğimiz herşey doğru değildir. Çoğu zandan ibarettir. Yine de iddia ediyorum ki; sadece "tasavvuf tarihi kitapları ve evliya hayatları kitaplarıyla" bu bilgilere ve kanaate sahipsiniz. İnşaAllah benim geçtiğim merhalelerden geçmemişsiniz. Bunu temenni ediyorum ilk başta.

Ben de o dediğiniz ve "Allah dostu" dediğiniz zatların hayatlarını okudum. Hatme-i Haceganlarda onların övgüyle dolu silsilesini defalarca zikrettim. Çoğu zaman silsileyi ezbere bildiğimden dolayı hatmeleri ben idare ettim. Evrad-u Ezkarda "Letaif" derecesine ulaştım. Bazı zamanlar zahiren "Gayb" sanılan şeyleri görme istidracına (Allah korusun) vakıf oldum. Ben de "değnekçi" tabir ettiğiniz zümreye dahil oldum.
Yeni intisab edenleri evliya hikaye,kıssa ve kerametleriyle tarikata ısındırma gayreti içerisinde bulundum.

Şimdi şöyle bir geriye dönüp baktığımda kooooskoca bir hiç yaşamışım.

Keşke (ne yazıkki dinimizde keşkenin yeri yok) yıllar önce Kuran'la tanışsaydım da doğru yol üzerinde bulunsaydım. Şirk batağında debelenmeseydim.
Boşa geçen hayatıma yanıyorum ve de acıyorum. "Meşayih" adı verilen, aslında herbiri birer "toprak ağası" olan zevatların etrafında o kadar dolanacağıma; kendimi Kur'an'a adasaydım.

Myro kardeşim Allah'a emanet ol

Selam,saygı ve muhabbetlerimle

Konu Miralay tarafından (7. June 2010 Saat 05:24 AM ) değiştirilmiştir.
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
dost1 (3. January 2011), hiiic (7. June 2010)