Allah diyorki; "onların kabe etrafındaki ibadetleri el çırpıp ıslık çalmaktan başka birşey değildir"
şimdi bu ayetin ledülni batın manası şudur; kabeden kasıt kalb alemidir, kalbin erafında tespikle Allah (töbe rabbim seni bunların kirli oyunlarından tenzih ederim) diye çekerken eğer kalb ihlas ediyorsa sorun yok ama etmiyorsa kalb isyan eder, nefsin hükmünde olduğu için orada isyanından el çırpıp kurtulmaya çalışır. ama şeyh himmet ederde o nefsin kalp üzerindeki bölümü çaresis kalır, sadece el çırpıp ıslık çalabbilir.
Neyse bu kadar saçmalığın ardından şimdi olayın hakiki manasına gelçelim. Yani kuran manasını.
Bu tür şeyhlerin müritlerine uygulattığı zikirlerden bir kısmı cehridir, yani toplanıp kolkola girerler yada timsah yürüyüşü şekli alıp başlarlar değişik seler çıkarmaya. içlerinde çeşitli hayvan seslerininde eklendiği cehri cezbeli (cezbe; toplu çıldırmışlık hali) zikir bir süre sonra içine melodili teflerin ve el çırpmalarında katıldığı bir hal alır.
Yani samimi müslümanların kalplerinin kavradığı kurandaki ayet aslında şöyledir.
"onların dünya (kabe namazgah değildir, Allah yeryüzünü müslümana namazgah kılmıştır, zaten namazda namaz değildir o ayrı konu, allah için ibadetin yeri dünyadının her köşesidir, bulunduğun yer) etrafındaki ibadetleri ancak tef çalmak ve homurdanmaktan başka birşey değildir"
şimdi bu ayetin muhatabı kimler oluyor, sanırım müşrik oluyorlar bunlar...
Hımmm o zaman ben bunları tekfir etmiyorum ki, öğrendiğim kadarıyla tekfir etmek kafir ilan etmekmiş... haşa siz kafir misiniz ben bilmem siz müşriksiniz... tekmif değil sizi tekmir ettim. müşrikler... Allahın tekfir ettiğini ben etsem nolur etmesemde işte belki aynı durumda olan birileri okurda paslanmış kalbi islama Kurana açılır diye yazıyoruz, googleden aratınca bulur diye.
|