Tekil Mesaj gösterimi
Alt 8. June 2010, 05:42 PM   #13
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Bu yazı ve şekillere bakıp çeşitli sesler çıkararak okyanlar, onları üzerinde taşıyanlar hatta muska felan yazanlar olacaktıki, gerçekten hiyerogliflerle bunları yapanlar da var zate... o dönemin büyü yazıları olduklarına inan safitriklerde var.

Neyse, asıl meselenin sırların çözülüp orada yazan mesajın insanların (BURADA İNSANDAN KASIT; BEN, DAĞDAKİ ÇOBAN, AYSUN KAYACI, TİNERCİ, BALİCİ, TECAVİZCÜ, ÇOCUK KATİLİ, AHLAKSIZ KİMSE, ZİNAKAR BİRİSİ, AKADEMİK PERSONEL, BİLİM ADAMI, İSYANKAR NECMİ, HAYDUT CEMAL, AKILLI BIDIK, v.s.) anlamasının en önemli nokta olduğunun anlaşılması sürecidir.

Akılsız deli hariç (akıllı deliler bile kurandan sorumlu) herkez ordaki mesajı anlamak zorunda. Yoksa Allah kelime yada ayet yerine resim gönderse daha doğru olurdu. Mesele mesaj...

Ve mesaj diyor ki; (BURASI ÇOK ÖNEMLİ....--- Neden mesajın geldiğiyle alakalı, yoksa Allah kuranı yada peygamberleri göndermeyede bilirdi..neden gönderdiği mesajın içeriğiyle alakalı)

Ve mesaj Dİyorkiiii;;
---YAPTIĞINIZ İNANDIĞINIZ VE GERÇEKLERE DAYANMAYAN her amel, yaşam ve inanç tarzı UYDURMA ve YALAN ve ZANDIR!. aslında gerçek tek birdir, sen istesende istemesende o gerçeğin parçasısın. Sakın o çok aldatıcı Şeytan (insanlardan ve cinlerden olanı, cinlerden olanı cinleri kandırır ama bizi kandıran insanlardan olan şeytanlar) seni aldatmasın. Seni putlara, alimlere, kendisine, dervişlere, sembollere, heykellere, ideolojilere, fikirlere, yalanlara taptırmasın.... Gözünün gördüğünü ben yarattım diyor ALlah bu gerçekten başka gerçek yok. Aklını başına al diyor.

İşte bizi hep kandıran insan şeytanlarımız o çok aldatıcı olanlar bizi Allahla aldatmaya çalışıyorlar. Allahın insanların (en delisinin bile, raporu varsa zaten mükellef değil, ahirette rapor dahilinde kendisine kolaylık tanınıyor)) hepsinin anlayabileceği ve yaşayabileceği bir mesaj göndermiştir. Sağolsun mesajın üzerine insalar ilave yapmıştır. İnsan ilavelerini (Allahın kelamının üstüne laf eklemek nasıl bir küstahlık) hepsini çıkarınca mesaj anlaşılıyor.
Eğer anlayamıyorsanız bunu gönderelim amerikalı araştırma kurumlarına araştırıp bize çevrip versinler, ne anlama geliyormuş diye. Elmalılı hamdi yazıra kadar bu dün kuran meal edilmeden yaşanmış.. hep kelamlar hep namaz rekatları v.s. kuranda olmayan fasarya fiyaskoyla islam adı altında değişik bir din yaşanmış.

-------------------
Kuran okumak çok önemli, kuran üzerinde herkes özel emek sarfedip araştırma yapmalı... Herkes bunu okumalı. İlahiyatın şeffaflaştırılması gerek, dinin tekellerden ve özellikle siyasetten arınması gerek. Herkez, görevi din yada ilahiyat olmayanların bile, mühendislerin, doktorların, esnafların, şöförlerin v.s. kurana hergün çalışması gerek. Kelam öğrenmesi kelimenin ekini kökünü çğrenmesi gerek. Boş zamanlarını lafontenden masallar okumak yerine bu tür islami ilmi sitelerde değerlendirmesi gerekç Masal mı daha değerli yoksa hakikat mi? kuran zandan masaldan hikayeden uydurmadan destandan uzak hak olan çok rahatlıkla anlaşılabilir.

HERGÜN MUTLAKA KURAN OKU... dinimizin en büyük ameli budur. namazdan da öte, kuran okumak çok değerlidir. ama tek değil istişare heyeti bu tür forum sitelerinde var. anlaşılmayan yer kalmamalı.

Kalbinde fesat olup ayetler hakkında bozgunculuk çıkaranlar var onların temizlenmesi dinin ve islamın temizlenmesidir. Bu konuda inşallah Allahın izniyle din yalnızca Allahın olacak, ama cihad ve imtahan olarak bunlar biz samimi müslümanların başında bir müddet daha sis yapacaktır. Allah böyle istemiş, en doğrusunu o bilir.

KURAN OKUYALIM::::: ÇOK ama ÇOK OKUYALIM...
Kuran okumak ve anlamak ve yaşamak dincinin alimin yada imamın işi dğeildir... her müslümanın işdir. Bu işi yapmak size düşmez diyenlerin boynuna kılıcı vursam ahirette bana hesap sorulmaz. Her müslüman alim olmak zorundadır, kurandan ayet bilmeyen kşinin kitabı kuran olamaz. Ağzıyla iman ettim desede neye iman ettiğini bile bilmeyen kişidir, imanının hükmü bile yoktur.

tekfir diyen tekfir saysın hakikat diyende hakikat...

Bu dediklerim kuranda yazıyor, her okuyan en basit bir kimse bile rahatlıkla anlayabilir.
Yeterki samimi olalım, anlaşılmayan bbir kitabın okumasının gereği yoktur, kuranı arapçasında okumaya ısrar eden kişi kurana ters hatta islama ters amel işlemiştir. Kuranda anlaşılmadan okunması yasaklanmıştır.. Her ayet apaçık açıklana açıklana çok basit bir şekilde anlaşılabilir bir hale gelmiştir. Belki çok basit olduğu için anlamayan olursa anlamaz, derin düşünür bu sefer... Bu kelam Allah kelamıdır, ben küçücük aklımla beraber iş raporlarını yazarken herkesin anlayabileceği terimler ve cümleler kurarken, Allah beni yaratan benden daha üstündür, daha açık yazmıştır.

Temel sıkıntı kelimelerin anlamını değiştirmekti. onuda aştık Allahın izniyle artık kuranda apaçık delillendirilmemiş herşey uydurmadır. insanların cürretkar eklemesidir. bizim insanlarımız çok biliyor, imamı azam peygamberin bile eklemediği bilgiyi dine eklemiş tebrik ederim. daha iyi bildiği içindir..

((((((Töbe rabbim sanki Allah namazı kaç rekat kılacağımızı yazmayı unutmuş, peygamberde yazdırmamış , bilememişler işte, imamı azam sağolsun açığı kapattı...))) ağzıyla farklı söylesede temelde bu manaya çıkan düşünce tarzını ben nasıl tekfir etmem?

yorumlarınızı bekliyorum
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (9. June 2010)