Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. June 2010, 03:57 PM   #16
bob
Katılımcı Üye

Tesekkür: 15
19 Mesajina 33 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
bob is on a distinguished road

Merhabalar.

Haluk kardeşim. Ben başka birşey söylüyorum. Umarım, bunlar üzerinde düşünürüz.

Sizin yapacağınız itirazı önceden kestirdiğim için iletilerimde zahiri, batıni, enfüs,afak gibi terimleri kullandım. Anlatmak istediğimi tekrar deneyeyim.

Tekrar ediyorum: Müteşabih ayetler kendini sadece bilgi sahiplerine, emek verenlere, üzerinde düşünenlere açar. Bu ayetler, yani enfüse ait ayetler, adı üzerinde, her kişinin kendi çabasıyla, kendi iç dünyasıyla örtüştüreceği ayetlerdir.

Herkes aklını çalıştıracak, emek verecek ,anlayacak, uygulayacak. Tekamül bu bilgeliğe ulaşma yoludur.

Bu ayetler, Cebelitarık'ta karışmayan tatlı-acı suları bize anlatmıyor. Seni, beni, bizi anlatıyor. Yoksa, bir boğazda karışmayan suların bizim hayatımıza katkısı nedir?

Allah bu şekilde kendi varlığına dair delil mi veriyor sanıyorsunuz. Önceden Kuran'ın verdiği sanılan bu bilgi sonradan keşfedilince! imanınız mı artıyor? Oysa, M.Ö 500 lerde acı ve tatlı suyun karışmadığı biliniyordu. Açın Aristoteles'i.

Delil ile iman aynı anda olamaz.

Zahiri anlamlar İslam Dünyası'nı rezil etmiştir.

Sizce Hz. Musa'nın dağı nasıl parçalandı? Yıldırımla mı? Gören oldu mu acaba?
Asası nasıl diğer asaları yuttu?
Firavun hangi suda boğuldu? ( Bulunan mumya konuyla alakasızdır)
Zülkarneyn iki dağ arasına demirden seti tek başına nasıl inşaa etti? İnşaatı nerede, nasıl yaptı?
Musa, iki denizin birleştiği yere gideceğim derken, Sina Yarımadasını mı kastediyor?
Zülkarneyn'in gittiği , güneşin balçığa saplandığı yer uzayda mı?
Süleyman'ın cini tahtı ışık hızıyla mı taşıyor?
İsa ölüleri canlandırıyor, körleri iyileştiriyor mu? Evde biriktirdiklerini nereden biliyor?
Nuh'un gemisi kaç kişiyi alıyor? Hz. Nuh gemi ustası mı? Orada boğulanlar ile Firavun aynı suda mı boğuldu yoksa?
Adem'in oğulları koyun mu kurban etti, keçi mi?
Cinler, başka boyutlarda ( o da ne demekse) yaşayan canlılar mı? Ne yer,ne içerler?

Bu böyle gider..

Konu bob tarafından (9. June 2010 Saat 04:01 PM ) değiştirilmiştir.
bob isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bob Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
dost1 (10. June 2010), kamer (10. June 2010), Miralay (10. June 2010)