Kur’anda verilen peygamberlere has anlatılan tüm olağan üstü olaylar, yani denizin yarılması, İsa nın gösterdiği mucizeler, Musa nın asası konularının peygamberlerle hiçbir ilgisi yoktur. Yani bunları yapan peygamberler değil, bizatihi Allahın kendisidir. Hiçbir beşerin olağan üstü gücü olmamıştır. Cinlerin başka boyutta buda ne demekse demişsiniz bunu neden söylediniz bilmiyorum. Çünkü Rabbim onların varlığından da bahseder ama açıklama yapmaz. Siz onların ne yer ne içerini merak etmişsiniz sanırım ama Allahın açıklamadığı konularda bence merak etmek bile doğru olmasa gerek. Bu konuda ben düşüncelerimi yazdığımı sanıyorum. Size verdiğim birkaç örneğin dışında elbette birçok örnek daha var. Özet olarak birkaç cümleyle tamamlamak gerekirse, kur’anda iman adına dinin temeli yani muhkem ayetler açık ve anlaşılır bir şekilde bizlere ilettiğini Rabbin onlarca ayetinde söylüyor ben söylemiyorum. Rabbim söylediği için de ben inanıyorum. Müteşabih ayetlere gelince demek ki dinin anası ve direği olmayan ayetler i rabbim bu konuda ayrım yapmış. Hangi ayetler olursa olsun bunlar. Eğer açık ve herkesin anlayacağı ayetler değilse, ben onlardan din ve iman adına hesaba çekilmeyeceğim demektir. Bundan sonraki düşünceleri bu düşüncenin detayları olarak düşünebilirsiniz. Ben düşüncelerimi yazdım benim kur’andan anladıklarımdır bunlar. Rabbim sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim diyorsa ben Rabbin adaletine inanıyor ve güveniyorum. Anlamayacağım bir hükümden beni asla sorumlu tutup başka insanlara muhtaç etmeyecektir. Bunu yapmayın sakın diye ikaz ettiğine göre, sanırım her şey çok açık. SAYGILARIMLA Halukgta
|