Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. June 2010, 09:30 PM   #19
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Ben tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım.
Ne demk oluyor şimdi bu;

Alıntı:
Sürekli "Rabbim,beni bu kitaptan (Kuran) hesaba çekeceğim diyor" diyorsunuz.

Zuhruf 43: Festemsik billezî ûhıye ileyk(ileyke), inneke alâ sırâtın mustekîm(mustekîmin)

Öyle ise sana vahyedilene sımsıkı sarıl. Şüphesiz sen doğru bir yol üzeresin.

Zuhruf 44: Ve innehu le zikrun leke ve li kavmik(kavmike), ve sevfe tus’elûn(tus’elûne).

Ve şüphesiz o, senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz sorulacaksınız.

Yani, Kuran'dan sorguya çekileceğimiz değil, sorumlu olacağımız, sorgulanacağımız söyleniyor.

Kaldı ki Kuran, sadece elimizde tuttuğumuz kitap da değildir. Okunmak için gözümüzün önüne büyük bir sofra indirilmiştir, aklımızı işletelim diye.

Sorumlu tutulacağımız yerleri çalışalım, ama sorumlu olmayacağımız kısımları merak bile etmeyelim, bu kısımları "Allah yaptı" deyip geçelim diye değil.

Allah bir eliyle kurduğunu diğer eliyle bozmaz. Hiçbir resul, doğaüstü olaylar gerçekleştirmemiştir. Bunu, Kuran'ın ilahi vahy olduğuna inanmayıp, Hz. Muhammed'den mucize bekleyenlerden görebiliriz. Oysa bir mucize gelmeyecektir. Resullerin mucizeleri için "mucize" kelimesinin anlamına bakınız.

Her ayetin evrensel mesajı vardır. Yeter ki anlamaya çalışalım.
Bahsettiğiniz evrensel mesajlara nerden ulaşabiliriz?

Kısaca; ne yani ne demek kuranın batın manası mı var.
İlmi ledülniyimi öğrenmemizi tavsiye ediyorsunuz, hani şu sadece yaşanarak kazanılan satır değil sadr ilmi. Yada görsel, işitsel zekası gelişmemiş ama kinestetik zekası gelişmiş tür eğitim sistemi mi bu ne?

Ben hiç bişi anlamadım lütfen daha kesin konuşur musunuz?
Kendi varlığını tesadüfe bağlayan basit ateist yanılsamalarını görür gibi oldum...
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
halukgta (10. June 2010), Miralay (10. June 2010)