Ahhh gözüm!! islamcı gözümüze sokmussun mesajı,,,eline sağlık iyi demişsinde ben şu lafdan bişi anlamadım?
Alıntı:
teşekür kardeş Allah Her şeyi çift yaratmıştır. allahın emrettiği tarzda yaşananan hayat salattır yükü yüklenmektir omuzlamaktır. amenna ve sadakna buna hiç bir itirazımız yok ama put perestlerin taptıkları put adına nasıl bel büküp eğiliyorlarsa müslümanım diyenleri de onlardan ayıran özellik, yaşadıkları hayatın allahın adına yapıldığını namazla göstermesi gerekmektedir. değilse putçulukla allaha eğilen bükülen bel nasıl ayırdedilecek? İşteÇift olan, yaşanan hayat namazı ile günün belirli vakitlerinde ritüel olarak kılınan namaz ile çift tamamlanır.
|
nası çift yaratmısda çift tamamlanıyor Ali bey?
Bahsinize göre orucuda çiftet tutalım, hatta haccıda cifter yapalım... yani demek istediğiniz maddi ve manevi çift ise bu konuda alakası yok çünkü dayanıma manasındaki salat zaten maddi manadır, tek manadır.
Hani eğer herseyi çift yaratmıssa, şu 33 tespikten 1 eksiltelimde oda çift olsun..
aksam nanamzınıda çift yapalım..
hatta 5 vakit namaz tek oluyor 1 ekleyelim yada çıkaralımda oda çift olsun 4 veya 6 olsun...
Herseyi çift yarattıktan nasıl böyle bir mana cıkarıyorsunuz gerçekten saskınlık verici.
Yani Allah diyorki, eğer bir bulgu elde ederseniz bilinizki onun tam terside söz konusudur. Yani namaz kılanlar var ise kılmayanlarda vardır. Burdan ancak bunun çıkarılabileceğini düsünüyorum...
Belki yanılıyor olabilirim acaba düsünemediğim, göremediğim nokta ne olabilir ki?