Kuranı kerimde hiç bir kelime hiç bir kelimenin yerine kullanılmamıştır. salat hem yaşam hayat olarak allah'a bağlılığı almış hem de salatı almış günün belirlenmiş vakitlerinde ritüle bir namaz olarak almış.
2/177- Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.
Evet burada asıl namazın allah emirlerine sadakatı göstermeyi temsil ederken bir de namazı dosdoğru kılarlar ifadesini kullanmaktadır. öbürleri salatsa aynı salatı neden tekrar etsin haşa allah ne dediğini bilmiyor mu?
İkinci salat33/56- Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de O'na salat edin ve tam bir teslimiyetle O'na selam verin.
salat sadece allaha bağlılıksa. neden melekler ve Allah peygambere salat ediyorlar. o zaman salat kavramı kullanıldığı yere göre şekil almaktadır . bakınız şu iki ayet bile kuranda namaz yoktur ifadelerine zıtlık teşkil etmektedir.
4/103- Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır.
4/104- (Düşmanınız olan) Topluluğu aramakta gevşeklik göstermeyin. Siz acı çekiyorsanız, şüphesiz onlar da, sizin acı çektiğiniz gibi acı çekiyorlar. Oysa siz, onların umud etmediklerini Allah'tan umuyorsunuz. Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
savaş namaz, çalışmak namaz, yetime öksüze yardım namaz, bu ne günün belirlenmiş vakitlerinde yapılması farz olan bu bir çarpıtmadır kasıttır. namazı kaldırırsan orucu kaldırısan alaha olan ibadet şekilleriyle putlara olan ibadet şekilleri arasında hiç bir fark kalmaz. inananlarla inanmayanlar arasında fark da kalmaz.
|