Haluk bey teşekkür ederim. Hep aklıma takılmıştır peygamberimiz nasıl okuma yazma bilmiyor, mutlaka bir çıkar yol bularak öğrenirdi diye sanıyorum. Eğitime öğretime bu kadar öenm veren bir karakterin okuma yazma bilmemesi çok ilginç olurdu..
-----------------
Birde okurken aklıma geldi; Kuran'ın bir din yada inanç biçimi oluşturmak için geldiğine inanmıyorum. Bence (bu tamamen kendi zannım olduğu için hatalı konuşmuşda olabilirim) öyle sanıyorum ki; Kuran'ın amacı yeni bir din yada inanç değil mevcut bütün din ve inançları yıkmak için geldi. Putperst, hristiyan, yahudi yada diğer boş geçersiz, saçma ritüeller içeren, kuru laf ve zanlara dayalı, kişisel yargıların genelleştirildiği, basmakalıpçı v.s. bütün inançlar Kuran ile beraber yıkıldı. Bence Allah inanca ve dine karşı. Hatta o inanç saçmalık ve akıl dışı, insanlık dışı kişisel çıkarları kapsayan uygulamalar içeriyorsa daha da karşı. Bu bağlamda peygamberin okuma yazma bilmemesi gibi saçma bir düşünce de yıkılması gerekenler arasında. Sırf okuma yazma bilmeyelim bu peygamber sünneti diye. Bu günkü islam inancıda ne yazıkki o devirde yıkılması gereken ehli kitap seviyesine düşmüş diye düşünüyorum. Kuranda yazanların gerçek manaları atalarımızdan öğrendiklerimizden çok daha farklı çıkınca bir bölümünü yıkabiliyoruz ama ya bilmediklerimiz?
Kuran bize gerçekleri gözümüzün gördüklerini anlatıyor tabi birde doğru bi şekilde anlayabilsek... Elimizden gerekeni yapıyoruz inşallah böyle paylaşımlara devam da ederseniz daha iyi anlayacağız.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuranın din oluşturmaya değil, mevcut var olan dinleri ve inançları yıkmak amaçlı geldiğinin dekili akıl ancak kurandan delil isteyene işte delil;
Nisâ 123
Ne sizin boşuna kuruntularınızın aslı var, ne kitap ehlinin kuruntularının aslı. Kim kötülük ederse cezasını görür ve Allah'tan başka ne bir dost bulur, ne bir yardımcı.
Konu hiiic tarafından (17. July 2010 Saat 07:54 AM ) değiştirilmiştir.
|