Selam hiiiç kardeşim
Siyasi tercihini "evet" olarak kullanma isteğini saygıyla karşılıyorum.
Ben bu konuda senin gibi düşünmüyorum. Yani madalyonun diğer tarafını da sizlere göstermek istiyorum.
Ben 43 yaşında olmam hasebiyle 12 Eylül 1980'i ve daha önceki fitneleri görenlerdenim.
Ben bu anayasa değişikliği pakedine olumsuz bakanlardanım.
Sebeplerini sıralayacak olursam:
-Anayasa değişik konsensusların ortak mutabakatlarıyla oluşturulur. Tek bir gurubun oluşturduğu anayasa diktatörlüktür. Sen sosyoloji,psikoloji ve sosyal psikoloji alanında sanırım ilim sahibisin.(Bu zamana kadar yazdıklarından bunu çıkardım

)
-Bu maddeler mecliste oya sunulacağı zaman; muhalefet partileri her maddeyi tek tek oylamayı teklif ettiler. Fakat iktidar bunu paket olarak ileri sürdü. Yani konsensüs sağlanamadan oylandı.
-Bu oluşturulan paket tüm siyasiler ve sivil toplum örgütleri tarafından yeterince tartışılamadan aceleye getirildi.
-Zaten anayasada mevcut olan temel hak ve özgürlükleri öne süren maddeler ileri sürülerek, halkın gözü boyanmak istenmektedir.
-Referandum tarihinin 12 Eylül olarak kararlandırılması da maniidar değil midir?
-Bu anayasa kabul edilse bile 12 Eylül darbecilerinin zaman aşımından dolayı yargılanamayacağını hepimiz biliyoruz sanırım. Yargılanması hukuka aykırıdır. Zira aradan 20 yıl geçmiştir.
-Bu yeni anayasanın 6.maddesini içine sindirerek okumanı tavsiye ediyorum. Resmen terör örgütü liderine af getiriyor.
-Son olarak ta bu anayasa eğer seçilirse; sadece tek bir partinin ya da gurubun anayasası olacaktır.
Benim oyumun rengini sorarsan; hala araştırmalarımı sürdürüyorum. "Evet" ,"Hayır" oyunu verebilmem veya oylamaya katılmamam veya "BOŞ" oy atmam için sağlam gerekçeler bulmaya çalışıyorum. Benden sonra gelecek nesile ve en önce vicdanıma rahat hesap verebilmeliyim. Hiçbir siyasi partiye sempatim de yok,antipatim de. Hayatta parti tutmadım;tutmayacağım da. Parti demek fırka demektir,hizib demektir. Bir taraftan mezhepleri, İslam'ı bölüyor diye yerden yere vuracağız; fakat onların çağdaşlarını savunacağız. Bu bana ve hiçbir hanife uymaz.
Allah'a emanet ol.