Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18. August 2010, 12:41 AM   #2
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Eren Erdem Kardeşim!

Allah razı olsun. Düşüncelerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz. Rabbim ilminizi artırsın.

Alıntı:
Eren Erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
...

Efendim, Kuran’ın dininde; nüsuklar , hadler ve bugün yaşanan şekilsellik yok iken, bunları kutsallaştırıp, dinin gerçek yüzünü örtenlerin tamamı bu cümle ve dairedendir…

Nüsuklarla ilgili ayetleri birarada görmenin yazınızı daha bir anlamlı kılacağını düşünüyorum.

En'am;162: Kul inne salatiy ve nüsükiy ve mahyaye ve mematiy Lillahi Rabbil alemiyn
En'am163: La şeriyke leHu, ve bi zâlike ümirtü ve ene evvelül müslimiyn

De ki: "Benim salâtım [sosyal desteğim], ibadetim, hayatım ve ölümüm sadece kendisinin ortağı olmayan âlemlerin Rabbi Allah içindir. Ve ben böyle emrolundum ve ben Müslümanların ilkiyim."

Hacc;34: Ve likülli ümmetin cealna menseken liyezkürusmAllahi alâ ma razekahüm min behiymetil en'am feilahuküm ilahun vahıdün feleHu eslimu ve beşşiril muhbitiyn
Hacc;35: Elleziyne iza zükirAllahu vecilet kulubühüm ves sabiriyne alâ ma esabehüm vel mukıymis Salati ve mimma razaknahüm yünfikun

Ve Biz, her ümmet için, Allah'ın kendilerine hayvanların behiminden rızık olarak verdikleri üzerine O'nun adını ansınlar diye bir mensek [ibâdet yeri/ibâdet biçimi] kıldık. İşte, sizin ilâhınız, bir tek ilâhtır. O nedenle, yalnız O'nun için Müslüman olun. Allah anıldığı vakit onların kalpleri titreyen, kendilerine isabet edene sabreden, salâtı ikâme eden ve kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden infak eden o Allah'a içtenlikle boyun eğenlere müjdele.

Hacc;67: Likülli ümmetin cealna menseken hüm nasikuhü fela yünaziunneke fiyl emri ved'u ila Rabbik inneke leala hüden müstekıym

Biz her ümmet için bir ibâdet yolu tayin ettik. Onlar ona göre ibâdet etsinler. O hâlde bu işte seninle hiçbir zaman çekişmesinler. Sen de Rabbine çağır. Şüphesiz sen, dosdoğru bir kılavuz üzeresin.

Bakara;127: Ve iz yarfeu İbrahîymül kavaıde minel Beyti ve İsmaıyl Rabbena tekabbel minna inneKe entesSemi’ul ‘Aliym;

Bakara;128: Rabbena vec'alna müslimeyni leKe ve min zürriyyetina ümmeten müslimeten leKe, ve erina menasikena ve tüb aleyna inneKe entetTevvaburRahîym;
Bakara;129: Rabbena veb'as fiyhim Rasûlen minhüm yetlu aleyhim ayatike ve yüallimuhümül Kitabe velHikmete ve yüzekkiyhim inneKe entel Aziyz’ül Hakiym;

Ve hani İbrâhîm ve İsmâîl Beyt'ten temelleri yükseltirler: “Rabbimiz! Bizden kabul buyur, şüphesiz Sen en iyi işitenin, en iyi bilenin ta kendisisin. Rabbimiz! Bizim ikimizi Senin için islâmlaştıran kıl. Soyumuzdan da senin için islâmlaştıran bir ümmet kıl [getir]. Ve bize kulluk yöntemlerini göster, tevbemizi de kabul et. Şüphesiz Sen tevbeleri çokça kabul edenin ve çok merhametli olanın ta kendisisin. Rabbimiz! Bir de onlara içlerinden bir peygamber gönder ki, onlara Senin âyetlerini okusun, onlara kitabı ve hikmeti [zulüm ve fesadı engellemek için konulmuş kanun, düstur ve ilkeleri] öğretsin, onları arındırsın. Hiç şüphesiz Sen, azîz'in, hakîm'in ta kendisisin.

Bakara;196: Ve etimmül Hacce vel Umrete Lillah fein uhsırtüm femesteysera minel hedy ve la tahliku rüuseküm hatta yeblüğal hedyü mahılleh femen kane minküm merıydan ev bihi ezen min re'sihi fefidyetün min Sıyamin ev Sadakatin ev Nüsükin, feiza emintüm femen temettea bil Umreti ilel Hacci femesteysera minel hedy femen lem yecid feSıyamü selaseti eyyamin fiyl Hacci ve seb'atin iza raca'tüm tilke aşeratün kamiletün, zâlike li men lem yekün ehlühu hadıril Mescidil Haram vettekullahe va'lemu ennAllahe şediydül ıkab

Ve hacc ve umreyi Allah için tamamlayın. Buna rağmen, eğer alıkonursanız, o zaman hediyeden kolayınıza gelen şey! Bununla beraber bu hediye, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Artık içinizden hasta olana veya başından ona [tıraşa] bir rahatsızlığı bulunana oruç veya sadaka yahut da ibâdetten bir fidye! Artık emin olduğunuz zaman da her kim umrede hacca kadar kazanç sağladıysa, artık hediyeden kolayına geleni! Fakat kim bulamazsa artık üç gün haccda, yedi de döndüğünüzde oruç tutması! Bu, tam ondur. Bu [hüküm], ailesi Mescid-i Harâm'da hazır olmayanlar içindir. Allah'a takvâlı davranın ve şüphesiz Allah'ın cezasının çok şiddetli olduğunu bilin.

Bakara;200: Feiza kadaytüm menasikeküm fezkürullahe kezikriküm abaeküm ev eşedde zikra feminenNasi men yekulü Rabbena atina fiyddünya ve ma lehu fiyl ahırati min halak;
Bakara;203:Vezkürullahe fiy eyyamin ma'dudat femen teaccele fiy yevmeyni fela isme aleyhi ve men teahhara fela isme aleyhi limenitteka vettekullahe va'lemu enneküm ileyhi tuhşerun;

Bakara;199: Sümme efıydu min haysü efadanNasu vestağfirullah innAllahe Ğafurun Rahîym;

Sonra da ibâdetlerinizi [görevlerinizi] gerçekleştirdiğinizde, tıpkı babalarınızı andığınız gibi hatta daha kuvvetli bir anışla Allah'ı anın. Ve Allah'ı sayılı günlerde anın. Artık kim iki gün içinde acele ederse ona günah yoktur. Kim de ertelerse ona da günah yoktur. Bu, takvâlı davranan kimseler içindir. Allah'a takvâlı davranın ve şüphesiz kendinizin O'na toplanacağınızı bilin. Sonra da insanların akıp geldiği yerden siz de akıp gelin ve Allah'tan bağışlanma isteyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. İşte insanlardan bazısı, “Ey Rabbimiz! Bize dünyada ver!” diyen kimselerdir. Onun için de âhirette bir nasip yoktur.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz
hiiic (19. August 2010), Miralay (18. August 2010)