Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19. August 2010, 09:19 AM   #5
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Kabenin kullanım amacına bakarsak mesela açığa çıkar.

Peygamber kendisinden yıllar sonra kabeye eğilineceğini bilmiyordu. Eğer bunu bilseydi içerisindeki putlarla beraber kabeyi e yıkardı. Elbette gelmiş onca ayet ve hakikate rağmen insanların dinlerini değiştirip bulduğu her parçayı mubarek sayıp tağınacağı kimin aklına gelirdi ki? Allaha ev istina eilebileceği kimin aklına gelirdi ki? Asıl sorun zamandaki putperst geleneklerin islamla bağdaştırılmasından kaynaklanıyor, kabede puta tapanlar yine kabe etrafında eski inançlarını islama dayatarak yapmaya başladılar ama bu sefer içinde put yoktu. içine put yoktu ama kendisine put muamelesi gördü.

Kuranda kabe 2 kere geçer, birisi yemek konusu MAİE 2 diğeri ise yeryüzündeki ilk mescit (eğitim kurumu, şirke karşı tevhid öğretimi) Ali imran (numarasını hatırlamıyorum.

Bunun dışında kuranda kabe geçmezken bazı ayetler kabeye yontulmuş. Peygamber insanların böyle yapacağını nerden bilsin. Eğer bilseyi hz İsa kendisinin Tanrının oğlu olarak anılacağını biliri de ölmeden bu sorunu çözeri.

dinlerin yozlaşması peygamberler zamanına eğil onlaran sonra başlar. kabenin peygamber zamanındaki durumunu ve şimdiki durumunu karşılaştırmak gerekir.Peygamber ben sizin taptıklarınıza tapmam diyen peygamber hiç putperest hareketi yapar mı? kabee nasıl namaz kılmadıysa kabe bugünkü gibi tevhide zarar verecek konumda da değildi...
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (19. August 2010)