Şöyle düşünelim, eğer kabe ortaan kaldırılmış olsaydı bile insanlar bu sefer başka yerleri Allaha ev yada oturacak yer yapabilirleri.
MESELE GÖZÜNÜN ÖNÜNDEKİ PUTU KIRMAK DEĞİLİR, meseka o puta seni tapmaya iten mantığı yani beyninin ve benliğinin içerisindeki putpersliği ortadan kalırmaktır. iç putda denilen bu kavramın tam olarak ne olduğunu puta tapmadan anlayamayız... zaten eğer puta tapıyorsak bunun şirk koşmak olduğunu da bilemiyeceğimiz için dışarıdan gelen tenkitlere ikkat etmek lazımç birisi size putperstssin dediğinde kızmayalım, durup düşünelim acaba öylemiyiz diye, yoksa içerideki putperestliğin önüne geçemedğimiz için dışarıda ne kaar kırarsak kıralım yine elimizle birşeyler yontarız yaa inşa ederiz sorun değil. oke?? bakalım acaba putperstmiymişiz? bakalım acaba bizimde tapıındığımız putlarımız varmıymış, olsa da kabul etmem demiyelim bi bakalım.
avatarıma bak, o balon putperstlik inancıysa eğer o prangaları ayaktan çıkarmanın hiçbir anlamı yok, sen prangayı çıkarırsın ama o balouncuk tekrar yeni prangalar üretir. yeni putlar yapar, üstelik kendisi kötü birşey olduğunu bildiği için putperest olduğunu kabul etmez, tıpki delilik gibi bişeydir bu deli olduğunu kabul etmez,,, doktora acaba ben delimiyşm diye öğrenmek için gitmek lazım, bu nedenle önce urup acaba ben putperestmiyim diye düşünmeliyiz. Yoksa yaşamadığımız bir şeyi bilemeyiz ki? putpresertlik nasıl bir duygu acaba? neye benziyor? bilmem hiç puta tapmadım,,, acabaaa? acba biz de putperestmiyiz? bakalım putumuz varmıymış, bunca sene şirk koşarak nasıl yaşamışız, bize fayda vermeyen inançlarımız batıllarımız varmıymış.
Ama hazır konu açılmışken bahsetmek istiyorum.
Put'un özellikleri;
-Kenilerine faydaları yoktur, başına baltayı vurdun mu kafası kopar.
-Medet umanlara hiçbir faydası yoktur aksine medet umanlar putlara hizmet eder, yardım eder.
-Dua ettiğinde duana karşılık veremez, seni heryerde göremez duyamaz. Çağırdığında seni duymaz.
-Sinek dahi yaratabilecek güçleri yoktur.
v.s. daha özellikleri var ama şu anda bizi ilgilendirmiyor.
-ve en önemlisi bu gibi özelliklere sahip şeylerden imdat ummak yaa onlardan yardım beklemek PUTA TAPMAK anlamına geliyor. Bu şeylerin insanı Allaha yaklaştıracağı düşünceside bu imdatın içerisinde.
Yukarıdaki özellikler bağlamında bakıldığında, insanlara pratik açıdan yarar sağlamayan hertürlü inancın merkezine yerleşmiş somut yada soyut kavram, eşya, cisim yada isim put niteliği taşır ve esasen insana hiçbir fayda yada zarar vermez. Bu bağlama bu günlerde insanların üzerlerine taktığı (muska ve benzeri) kuran ayetleri dahi put niteliğinde olup ne yazıkki çoğu insan bunun tevhide (kendi tevhid inancına, yoksa Allaha zarar veremez) zarar verdiğinin farkında değildir.
Allahın gönderdiği peygamberleri putlaştıran insan oğlu günümüzde Allahın inirdiği Kuran ayetlerinide putlaştırıp ondan yardım ummakta ve aslında put ayetlerinde yazan mesajların muhatabı durumuna düşmektedir.
Şimdi sevgili kardeşim bu taraftan baktığınızda peygamberimizin zamanında Kuranı kaldırması gerektiğini düşünebilirsiniz? öyle değil mi? Ama insanların onlarca ayete rağmen Kuranı putlaştıracağı kimin aklına gelirdi ki? Günümüzde yaşayan bir peygamber belediye binasını yada katip mektebinin ileride kendisine yönelinip pagan gelenekleriyle ibadet yapılacağı gerçeğini nasıl görebilirdi ki?
Toparlamak gerekirse, hristiyanların İsayı putlaştırmasından olayı İsa ya ne gibi bir suçlama gelebilir ki? Suç İsa da mıdır? Aynı insan peygamberimizide putlaştırmıştır ama kavramsal olduğu için gizli şirk işlenmektedir. gizli şirkin riya ile alakası yok hepsi farklı kavramlar. gizli şirk gözünün önünde olmamadan Allaha eş tuttukların demektir. Putlaştırıldı diye kabenin ne suçu var yada boyunlara asılan arapça ayetlerin ne suçu var. Açık bir kıapı bulup islama pagan geleneğini sokmalarının önüne geçilemez ki? sadece akıllı müslümanlar ayetlerin gereğini yapacakları için ortak koşmaktan kaçınırlar. Birşeylerin ileride tapılmasının önüne geçmek için herşeyi ortaan kaldırmak gerekirdi... Kabeyi yıkarsınız bu sefer farklı bir kabe ve butür sorular yine sorulur ...
İnsan aynı insan, birbirimizi binlerce yılır çok iyi tanıyoruz.
Konu hiiic tarafından (19. August 2010 Saat 11:29 PM ) değiştirilmiştir.
|