d harfi arada bir basmadığı için yazı çok peltek çıkıyor

her neyse.
Kısaca put haline getirilen sadece kabe değil, Kuran ayetleri ve peygamberlerde putlaştırılmaktadır. Bu gün kiliselerdeki İsa heykel nedir? Putperestliktir. Muhametten yada Ali den medet ummak nedir? gizli putperstliktir. Burada ben peygamberimi çok seviyorum onsuz da yapamam edebiyatı yapabilirsiniz ama bu size tevhid açısından hiçbir yarar sağlıyamaz. tam aksine gerçekleri örttüğünüz için hristiyanlara gelen tenkit ayetlerinin aynısının muhatabı olmuş olursunuz. Hiç bir peygamber Allaha eş değildir ama ne yazıkki günümüz insanı, peygamberin sadece söylemiş olma ihtimalini göz önüne bulundurarak peygamber sözünü kuranla eş hatta neredeyse aha üstün tutuyor. Ya o sözler gerçekten peygambere ait değilse ve o kişi keni saptığı gibi diğerlerinide saptırıyorsa? ya şeytan onu ve öncekileri alavli ateşe çağırmışsa?
Peygamberin amacı kabeyi yada başkabir putu ortadan kalırmak değil, insana fayda yada zarar vermeyecek hertürlü saçma batıl inancı kafalarımızdan söküp atmaktır, tevhid inancını getirmek, bilimi, aklı ve mantığı ön plana çıkamaktır. Yoksa siz tapılmaması için 10larca kabe yıkın mutlaka bir yerlerde 11 nci kabe ortaya çıkar.
Bilmiyorum eğer sorunuzu doğru anladıysam doğru cevaplamış olmalıyım, eğer anlayamadıysam daha açık sorar mısınız?