Evet yazdıkların akla,mantığa uygun saygıdeğer hiiiç kardeşim.
Malesef bazı kavramların içi boşaltılmış bize farz olarak dışı altın kaplama, içi çirkef dolu olan bir tepside sunmuşlar.
İçi kof bir cevizi bize uzatmışlar; bize de "al sana kapcuk. bol bol ye. aman haaa yememezlik etme. yemezsen cehenneme gidersin" demişler.
Halbuki o nesnenin adı "kapcuk" değil, "ceviz". ve içi dolu olduğunda lezzetine doyum olmaz.
Namaz da bu örnek gibi. 1400 yıllık "salat" ın içini boşaltıp, adını değiştirmişler ve adına da "namaz" demişler, "Al bunları günde 5 defa yap. Yapmazsan cehenneme gidersin" demişler.
"Ekımıssalat" ı "namazı dosdoğru kıl" diye tercüme etmişler.
Pekiiiii dosdoğru kılacam daaaa
Ama ama ama nasııııl?
Efendim rekatleri,rükünleri doğru yaparsak o namaz dosdoğru olurmuş. Tavuk yem yer gibi olmayacakmış.
Ama,fakat,lakin,.... Kur'an'da "ekımısssalat" diyor.Yani "salat'ı ayakta tut" diyor.
"Yok! sen namazını kıl,Allah'ına şükret. Suya sabuna dokunma"
Öylemiiii! Yesinler sizi derya kuzuları
Benim kafamda bir soru var. Bunu belki Dost1 üstadım veya herhangi bir kardeşim cevaplayabilir.
Sorum şu:
Tamam; salat "mali imar,sosyal destek,yüzünü Allah'a dönerek yönelme, Kur'an'ı okuma...."
Pekala, biz birer müslüman olarak; salat eylemini ferd olarak nasıl yapacağız. İnternet köşelerine tıkılı kalmadan bu nasıl olacak. Ailemize,çevremize salat'ı nasıl yapacağız.
Daha da önemlisi Salihat'ı nasıl yapacağız.
Hasenat dersen kolay. Kalbinden iyilik geçir, o bile hasenattan sayılıyor.
Benim derdim bu işte kardeşlerim. Ben ferd olarak salat eylemini yapmak istiyorum ama nasıl uygulayacağımı bilemiyorum. Belki de yapıyorum da benim haberim yok.
Kimbilir