Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20. August 2010, 08:14 AM   #17
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Önce ne yapmamız gerektiğini öğrenmeden önce, kesinlikle ne yapmamamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Bunu öğrenmeden bişeyler yapmayalım çünkü yapacağımız şeylere yapmamamız gerekenleri de katabiliriz. ...

Ne yapmalıyız değil,,,, Kesinlikle NE YAPMAMALIYIZ
Bunu öğrendikten sonra ne yapabileceğimiz zaten ortaya çıkacaktır. Ama öncelikle Cehennem ayetlerinin muhatabı olanlar kimlermiş onu bilelim.

Ne yapmamalıyız sorusunun cevabı için şöyle basiret gözümüzle dünyaya bir bakalım. Yaşanan katliamları, soygunları, haksız yere yapılan planları, savaş planlarını, darbeleri, insan canı yakmaları, tefecileri insanları çaresiz hale getirenleri bir görelim....

Irağa bakalım filistine bakalım amerikaya bakalım almanyaya bakalım tarihe bakalım.
Ne yapmamalıyız?
Önce ne yapmamalıyız onu öğrenip cehennemden gayya kuyusundan bir kurtaralım kendimizi sağlama yani arafa bir çıkalım... Sonra bu kesinlikle yapmamamız gerekenleri bitirince üzerinde gider faydalı işler yapar kendimizi cennete atarız.

Acaba bizler normal yaşayan masum insanlar olarak, cehennemi ve yanmayı hak ediyor muyuz? yoksa bize salak saçma hareketler yaptırmak için abuk subuk inançları kabul ettirmek için (ki bunlar siyasi amaçlı) Allahı bize öcü olarak mı tanıtıyorlar?
Neler yapmamalıyızı öğrenince Allahın kimleri yakacağını öğrenmiş oluruz. Sonrası salat salihat elimizdeki imkanlar (ancak verilen nimetten sorgulanacağız) ve imkan bulunan konjektür (siyasi durum bazen salatı yapmamız otorite olarak engellenir, o zaman kısalatmamızda sorun yok) sosyal yapı gereğince gerekli salatı salihatı yaparız...

Önce ne yapmamlıyız.
-adam öldürmek (haksız yere (bide haklı yere mi öldüreceğiz diye sorabilirsiniz )
-zina
-fuhşiyat
-insan bunaltmak
-hak yemek
-toplu katliam yapmak
-bir şehri çoluk çocuk demeden bombalamak
-okul basıp çocukların kafasını kesmek
-insan yemek
-ŞİRK koşmak ortak koşmak
-yavşağın itin teki olmak.
-v.s.

Bunları yapmıyorsanız zaten cehenneme niye gidesiniz ki? Allah öcü mü?
Sormuşlar birisine sizi ananız babanız mı hesaba ceksin deseler kabul etmem demiş,,, beni hesaba Allah ceksin çünkü anam babam bana haksızlık eder bana acıma merhamet etmez, Allah daha merhametli. Beni hesaba Allah çeksin derim demiş...
Sonra salata salihata geçeriz önce bunlar bitsin.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (20. August 2010)