Allahın evi olsa olsa kendi katındadır ama o eve ihtiyaç duymaz münezzehtir. Uyku tutmaz (yatak odası yoktur) yemez içmez (mutfağıda olmıyacak) canı sıkılmaz ebedidir (oturma odası felanda olmıcak) eşi, ortağı, çocuğu yoktur doğmaz doğurmaz (televizyon odası, oyun salonu felanda yok) her an temizdir münezzehtir (banyosu da olamaz)...
Ayrıca Allah bir evde kalmadığını evi olmadığını bir ayette kendisi söylemiştir. Peygambere Allahın nerede olduğunu sormuşlardır. Hani ona ev yapmak istedikleri bu sorudan belli zaten. ALlah nerede olduğunu kendisi söylemiştir zaten;;
Bakara 186
Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.
Eğer Allahın razı olacağı yada Allahın rahmet yağdıracağı bir ev varsa orası muhtemelen ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını ve dertlerini giderdiği, toplumun huzur bulduğu ve cehaletin yenildiği eğitim verildiği bir yer olacaktır.
|