Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7. September 2010, 05:24 AM   #10
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Selamünaleyküm Ali Rıza abicim

Değerli abim tüm samimiyietinle yazdığın ve savunduğun namaz konusunda senin fikrine saygı duyuyorum.
Lakin, "namazın müslümanı diğerlerinden ayıran fark olduğu" tezinize bir şekilde katılmıyorum.

Zira; Geçen TV de bir belgeselde izledim.Koreliler ve budistler de aynen bizim namazımıza benzer şekiller ihtiva eden bir ibadetleri var. TV de görünce şaşırdım, şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Tıpkı bizim namazımıza benzer şekilde kıyam,rükü ve secde ediyorlar. Yaptıkları ibadet şekil olarak bizimkine çok benziyor. Sadece belki okuduğu dualar farklıdır.

Uzakdoğuluların şekilsel olarak yaptığı namazvari ibadet tarzı bu tezi çürütüyor.
Yine aynı şekilde Bahai dinine mensup insanlar; Kudüs'te Hayfa şehrindeki "Adalet Evi" dedikleri yapıyı kıble edinerek aynı bizim gibi namaz kılıyorlar. Hatta onlar namazı o kadar ciddiye alıyorlar ki, namaz onlar için olmazsa olmaz birşey.

Selam,saygı ve dualarımla

Konu Miralay tarafından (7. September 2010 Saat 06:18 AM ) değiştirilmiştir.
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Barış (21. September 2010)