Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30. December 2010, 07:52 AM   #8
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Alıntı:
Hadisleri kabul edip etmemekte serbestsin.ALLLAH iman etmeyide etmemeyide özgür iradeye bırakmış.
bu lafınızı ben yanlış anlamış olabilirim,,, sanki ebu hureyre naklini red edince dinden çıkıyormuşsun gibi anladım, kusura bakma, ilk bakışta öyle gözüküyordu..

Alıntı:
Velevki rivayetlere inanmıyorsunda neden inanmadığın bir makaleye referans oluyorsun doğrusu anlayamadım.
Rivayetler doğru nakilde olabilir yanlışta, bunu Allah bilir, ben doğru olsalar dahi dini hüküm olarak kabul etmiyorum çünkü yanlış olma ihtimali var, hiç çamurlu su içer misiniz? bilgide aklın gıdasıdır zehirleyebilir.

Nasılki peygamberimizin söylediği ancak günümüze ulaşmayan bir sürü hadis varsa ve onları dini hüküm olarak kullanmıyorsak bu hadislerinde bir hükmü otoritesi olmadığını düşünüyorum. Tek otorite Kurandır...

Eğer kaba çıkış yaptıysam tekrar özür dilerim.. Ben yazınızı farklı algıladım, affedin.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (30. December 2010)