Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31. December 2010, 08:30 AM   #19
ebu Maruf
Uzman Üye

Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
ebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne demek istiyorsunuz rivayetlerin tamamı gerçek olsa bile dini hüküm olabilir mi?

O halde süt içmenin hükmünü bana bulunda bildirin, merak ettim, sünnetteki gibi süt içmek istiyorum... varsa çay demlemeyide söyleyin,, sünnet yapcam...

Biz din diyoruz, dini hüküm, karar, vahiy ve bir lütuf olarak sadece öğüt alabileceklere yararı olan ayet (kesin bilgi) lerden bahsediyoruz.. dini oyuncak edinenlerde var. Bu iş çok ciddi..
Rivayetler gerçek ise yani ALLAH Rasulu söylemiş ise ve hüküm vermiş ise hüküm verip veremeyeceğini sizden dahamı az biliyor yani vermesi yasak ise vermez değil ise verir.
Yani Kuran ayetlerini biz daha iyi anlıyoruz ALLAH Rasulu ne anlarki mi demek istiyorsunuz.
Biraz mantıklı olalım rivayetler gerçek ise ALLAH da c.c H.z Muhammed i s.a.v değilde seni veya beni rasul olarak seçseydi o zaman irdelenebilirdi.
Madem ALLAH Rasulu hata edecek di
ni anlamayacak hüküm verip veremeyeceğini anlayamayacak bu duruımda haşa sümme haşa sümme kella haşa ALLAHU TEALA aptalmı kendisine güvenilmeyecek birisini Rasulu yapsın
ebu Maruf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla