Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31. December 2010, 09:16 AM   #23
ebu Maruf
Uzman Üye

Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
ebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
birde yanlış anlaşılmasın,,, peygamberin hatalarının iyi niyetten dolayı olduğuna inanıyorum. Çünkü o günah ve kusurları affedilecek. Yani o hata yaptı diyince akılda kötü zan kalmasın,,, sadece dini hükmü kendi kafasından koyamaz demek istiyorum..

zaten onlarla (siz desem alınacaksınız, onlar diyorum) bizim en büyük farkımız budur,,,

Biz Kuranı Allah indirdi deriz,,, onlar peygamber getirdi diyorsunuz..
Aralarında fark var,,, eğer farkı anlayamazsanız, hadis rivayet sohbet şeyh lafı hepsi kuranla bir hatta daha derğerli gözükür.. Allah hidayet verene kadar...

Öncelikle Peygamberin hatasını ALLAHU Tealanın düzelttiği söylediniz.
Bu durumda düzeltilmemiş bir mesele varsa o hata değildir.
Biz peygamberlerin korunduğunu bildiriyoruz.
Ayrıca Perygamberin hüküm bazında sizin anladığınız gibi hata yapma ihtimali var ise.Ne olacak ben onu bırakıp sizin yada bir başkasının hata yapmayacağını var sayıp sizin görüşlerinizlemi hareket edeceğim.
ALLAHU Teala hata yapıp dine zarar verecek bir elçisine uyun dermi?

Âl-i İmrân 31
(Resulüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
Âl-i İmrân 32
De ki: Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kafirleri sevmez.

Bunun gibi yüzlerce ayeti çöpemi atacağız sizin anladığınız manada hata eden bir peygamber olduğunda.
ebu Maruf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla