Neyse bu arkadaş şeyhin yanına gitti;elinden tutup,tövbe etti.
Hemen yanına birisi gelir ve eline bir kağıt tutuşturur.
-Bu ne?
-Şimdi tövbe ettin ya. Daha tam intisap etmedin. Şeyhimizin emanına girmek için, bu kağıtta yazılı 8 şartı da uygulamalısın.
-Hımmm bakim. Abdest,gusül,istihare namazı, burda yazılı olan mübarek zatların ruhlarına/ruhaniyetlerine fatiha hediye etme falan filan. Kolaymış ya. Ben bunu yaparım.
Adamımız gece 8 şartı da yapmıştır. Lakin oda ne?!
Kendisini bu yola çek (l) en o nurani yüzlü arkadaşı yanında bitivermiş.
Selam kelam falan derken.
-Kardeşim 8 şartı yaptın mı?
-Evet yaptım.
-Tamam o zaman. Artık bugünden sonra hergün şeyhini rabıta yapacaksın,günde bir defa hatmei hacegan yapacaksın,Allah dostlarının isimlerini ezberleyip, evradı ezkar alacaksın şeyh efendi hazretlerinden.
-Haydaaaa! bunlar da nerden çıktı yahu!?
-Sus! tarikatimizde itiraz olmaz. Yoksa tarikatten çıkarsın. Tarikatten düşen de, dinden çıkar neuzubillah.
Şeyhinin yanında ölü yıkayıcısın önündeki meyyit gibi olacaksın. Bundan sonra o ne derse odur.
Adamımız artık sofi olmuştur. Bırak şeyh hazretlerini, bir sofiyi bile görse el pençe divan duruyor. Yanında ezilip büzülüyor. Onlar ne derse, onu yapıyor. İtiraz yasak ya; artık aklını çalıştırması yasak. Haaa! arada bir aklını çalıştırmasına izin veriliyor.
Mesela; bir cami yada şeyh efendiye ev falan yapılacaksa, ve de bu arkadaş mimar ya da mühendisse. İşte o zaman ayrıntılar soruluyor. Gerisi yasak.
Aradan bir hafta falan geçiyor.
-Kardeş en son şeyhimizi ne zaman ziyaret ettin?
-Geçen hafta
-Olmaaaaz! Sende muhabbet eksikliği var. Durmadan şeyhimizi ziyaret etmelisin. Yoksa imansız gidersin.
-Bedava götüren olsa her gün gidecem de...
-Olur mu! Müridin varlıklısı efdaldir. Allah (haşa şeyh) yolunda para harcayacaksın ki, imanlı ölesin. Haaa bir de geçen şeyhimizin yanına gittiğinde, ordaki dükkanlardan alışveriş yapmamışsın. Olmaaaaz! Zinhar! Gittiğinde alışveriş yapacaksın ki seyyitlerimiz; şey yani vakıf para kazansın ki, hizmet devam etsin. Bak şeyhimiz normalde gelenlerden para pul istemiyor gördüğün gibi.
-Ama burada 1 TL olan şey,orda 5 TL. Sanki kazıklanıyormuşum gibi geldi bana.
-Olur muuuuu! Orda harcadığın her kuruş sana sevap olarak geri dönecektir.
|