Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31. December 2010, 03:16 PM   #10
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Değerli kardeşim

Hak verirsiniz ki, bu kitapları okuyalı yıllar oldu. Bunları bir daha okumamak üzere tövbe edip rücu eyledim. Yoksa bundan 10-15 yıl önce sorsaydınız tabii ki sayfa numarasına varana kadar size söylerdim. Ki o zamanlar sizinle aynı fikirde olacağımdan ötürü aramızda bu tür tartışmalar geçmeyecekti.
Ne zaman ki,bir kaç yıl önce namaz kılarken; fatihada "iyyake nabudu ve iyyake nestein" ayetini düşünerek okurken, birdenbire gittiğim yolun yanlış olduğunu anlayarak; tövbe ederek, içinde bulunduğum şirk düzenini terk edip Kur'an araştırmaları üzerinde yoğunlaştım. Mealleri,tefsirleri okudukça, bu meal ve tefsirlerdeki tutarsızlıkları Allah'ın izniyle tesbit ettim. Ve yaşadığımız İslamın Kur'andaki İslamla aynı olmadığını farkettim.

Daha sonra bu alemde acaba yalnız mıyım derken, internette bu arkadaşların da hemen hemen benimle aynı düşündüğünü farkederek; hanif arkadaşlarla fikir,ilim alışverişlerinde bulundum.

Hamdolsun yüce Allaha ki,karşıt fikirdeki arkadaşlarımızdan bile çok şeyler öğrenerek, değerlerime değer kattım.

Amaç hakkı bulmak,Kur'anı,rabbimizin muradını en isabetli şekilde anlayabilmek.
Kur'an sadece cenabı Allah'ın ve ona sahiplenen (dışlamayan) müslümanların tekelindedir. Bu sizsinizdir,bizidir farketmez. Yeter ki sahip çıkalım,bol bol okuyup, akledelim; dışlamayalım.

Saygılarımla
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
yeşil (27. November 2011)