Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. January 2011, 12:20 PM   #34
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sanki biraz saçmalımışsın gibi... bilmiyorum bana öyle geldi...
ayet kabul etmezsin, hadis kabul etmezsin, bilimi zaten red ediyorsun, ben anlamadım ki sana ne lazım,,, bekleyelm bakalım göreceğiz sana ne lazımmış
Hadisleri asıl kabul etmeyen sizlersiniz.Bu sözleriniz bana göre çelişkili geldi..

Bizler hangi ayeti inkar ettik ki?.Sizler işinize gelen ayetlerle cevap vermeye çalışıyorsunuz ama ayetleri cımbızla alıp başka tarafa sürüklemenin anlamı yoktur kardeşim.Her ayetin iniş sebebi vardır.Ayetlere ayetle cevap verilmesi oldukça düşündürücüdür.

Mesela; Allah çok merhametli olduğunu Kur'an da çok bahseder.Lakin; kafirleri, müşrikleri ve münafıkları tenkit ve tehdit eder.ŞİMDİ KALKIP DA BU AYETLER NİYE ÇELİŞKİLİDİR DİYE SORMAYA HAKKIMIZ OLMAZ.Nedeni ise, Allah hakikaten bu dünyada her canlıya çok merhametlidir.Bu merhametine biz "Rahman" diyoruz.Oysa mü'minleri sadece ahirette bağışlayacağı için buna da "Rahim"diyoruz.İşte sizin bu noktada anlamadığınız mesele bunun gibidir.Hangi ayet nasıl ve niçin indirilmiştir onu bilmediğinizden çok yanılıyorsunuz.