Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3. January 2011, 05:47 PM   #25
Anonymous
Uzman Üye

Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Anonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud of

Konuyu okumadım yalnızca son yazılanı okudum. O yüzden yazdığım alakasız durabilir.

Ben dinci diyince dinde samimi olmayıp "dinin adını ve insanlar üzerindeki etkisini" kullanarak insanları maddi veya manevi yönlerden sömüren samimiyetsiz kişi olarak anlıyorum. Yani benim için de dinci ile dindar farklıdır.

Manevi sömürü derken: Allahın kitabında tanımladığı İslamı beğenmeyip kendilerince ayrı bir İslam oluşturup insanları buna inanmaya zorlayanlar, aksi görüş bildirenleri İslam dışı sayanlar ve bu yolla kendilerini de o dini yaratan olarak saygı gösterilmesine zorlayanlardır "dinci". Örneğin İsa zamanındaki Yahudi din adamlarıdır dinci. Onlar İsa dururken "doğruya sahip olduklarını" iddia ederlerdi. Şimdikiler de Kuran güneş gibi parlarken onun eksik olduğunu, tam doğruya kendilerinin sahip olduğunu iddia etmekteler.
Anonymous isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anonymous Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
hiiic (3. January 2011)