Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3. January 2011, 08:18 PM   #11
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Bir fıkra geldi aklıma...

Adamın birisi ramazanda oruç tutarken nasıl oldu ise karısı ile birlikte olmuş ve bunu semtlerinde bulunan bir hocaya sormuş .

- Hocam , ben bugün dayanamadım ve eşimle birlikte oldum . Orucu bozdum ..! Ben , bu yüzden cezalı duruma düşermiyim ..? Demiş .

-Hoca , evladım ,ağır tahrik var ,suç karında .Bu yüzden de kefaret gerekmez demiş .

-Adam mutlu bir şekilde oradan ayrılmış . Ayrılmış ama ,ertesi gün ve birkaçgün ara ile hocaya gitmesi devam etmiş . Hoca sonunda dayanamayıp ;

-Evladım ne gelip duruyorsun . Sana ağır tahrik var dedik ya ..! Suç karında demiş .

Adam gayet mutlu , ramazanı bitirmiş . Arkadaşları ile kahvede otururlarken sohbet ediyorlarmış . Birisi ,
-Ben bu sene orucu tam tuttum demiş .
-Bir diğeri , ben biraz rahatsızlandım ve iki tane yemek zorunda kaldım demiş . Arkadaşları mutlu aşığa sormuşlar , sen ne yaptın ..? diye ..!

- Valla tam da ş...e göre bir imam buldum .Ben bu sene çok rahat ettim demiş .

Bunlar da ş......e göre birilerini bulmuş , din , inanç , iman , hakkında ileri geri konuşup duruyorlar . Pek birşey bildikleri de söylenemez ya . Akıllarısıra kendileri çok alim kişilerdir.Şimdi kalkmışlar bize fikirlerini satıyorlar Tabii ki alıcısı yok!.

Gaflet uykusunda , yatar uyanmaz ,
Kalp gözü kapalı , cahilan çoktur .
Hak sözü dinlemez , asla inanmaz ,
İçi kafir , dışı Müslüman çoktur ..!

Mürşidi kamile vermez özünü
Gaflet uykusundan açmaz gözünü
Taştan beter,katı söyler sözünü
Bed amelli fasid sofiyan çoktur

Nefs atına binmiş gezer boşuna
Haksız olanların Hakta işi ne
İblis gibi düşmüş Halkın peşine
Şeytan dolabına aldanan çoktur