Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. January 2011, 08:23 PM   #30
Anonymous
Uzman Üye

Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Anonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud of

Alıntı:
ebu Maruf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sebeble o şekilde yazmak durumunda kaldım.
Desenki yanlış düşünüyorsun şundan dolayı anlarım.
Lakin hakaret vari uslüp olunca bende hatanızı anlayasınız diye o şekilde yazdım.
Bundanda sonuç olarak rahatsız oldunuz.
Bende insanların sözlerinizden rahatsız olabileceğini bu vesile ile anlatmaya çalıştım.
Benimde hakkım varsa helal olsun.
Hüküm ile ilgili meselede HAKİM olan ancak ALLAH dır.
Lakin ALLAHIN kitabıyla hükmediniz.Diye Ayeti kerimeler vardır.
Yani ALLAHU TEALA hüküm yetkisini değilki Peygamber s.a.v e sıradan insanlara bile vermiştir.
Yani KURANDAN anladıkları üzere hüküm yetkisi vermiş.
Bu Yüce KİTABIDA ALLAH RASULUNden a.s daha iyi anlayacak olan mahluk olmadığına göre Onun s.a.v hükümleri bizi bağlayıcıdır.
Yoksa burda hükmedici manasında sizin belirttiğiniz gibi ltd şirketi değildir.
Sen bile benim yazıma cevap verirken KURAN a göre hükmediyorsun en azından öyle olduğuna inanıyorsun.
Bu durumda ALLAH Rasulu s.a.v Kuran anlayışı dışında bir hükümde bulunurmu.
Lakin Kuranda açıkça bahsi geçmeyen yada tearüz gibi anladığımız meselede ALLAH Rasulunun s.av hükmü bağlayıcı olmazsa ne senin nede benim hükmümüz bağlayıcı olur.
Hüküm lafzının tasarrufen ve kanun koyucu olarak iyi anlamak gerek.Kanun koyucu sair olan ALLAHU TEALA dır.
Lakin insan hükmetme tasarrufuna sahiptir.
Kanun koyucu değildir.

selametle
Selam sevgili kardeşim;

Aslında büyük ölçüde aynı düşünüyoruz. Fakat aramızdaki ufak anlayış farkı sizin Kuran'daki bir hükmü gözden kaçırmanızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum

Sizin sandığınız gibi Allah şunu dememiştir.

"A konusu şöyle, B konusu böyle, C konusu öyle yapılacak. Benim diyeceklerim bu kadar, Geri kalan tüm konuları Resul belirleyecek"

böyle bir şey yok. Gözden kaçırdığınızı veya başka şekilde yorumladığınızı düşündüğüm 4 ayet şu şekilde:

1)
Sen de aralarında, Allah'ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Dikkat et de Allah'ın sana indirdiğinin bir kısmından seni uzaklaştırıp fitneye düşürmesinler. Eğer yüz çevirirlerse bil ki, Allah onları bazı günahları yüzünden belaya çarptırmak istiyor. Zaten insanların birçokları doğru yoldan iyice sapmış bulunuyorlar. Yoksa cahiliye devrinin hükmünü mü arıyorlar? Gerçeği görebilen bir toplum için, Allah'tan daha güzel hüküm veren kim vardır? (Maide 49-50)

2)
SİZ EY imana ermiş olanlar! [Kesin hukukî kurallar şeklinde] açıklandığı takdirde sizi sıkıntıya sokabilecek olan konular hakkında soru sormayın; zira, Kur'an vahyedilirken onlar hakkında soru sorsaydınız, size [hukukî kurallar şeklinde] açıklanabilirlerdi. Allah, bu konuda [sizi her türlü yükümlülükten] azad etmiştir: Zira Allah, çok bağışlayıcıdır, halîmdir. (Enam 101)

Benim bu ayetten anladığım, Kurana uyan bir insanın Kuran'da hiç bir şekilde ipucu ile bile yer almayan bir konudaki hükmü vicdanen kendi kendine verebileceği ve uygulayabileceğidir. Eğer yanlış hüküm verirse bile Allah affedicidir. Fakat kendi vicdanı ile verdiği bu hükmü başkalarına din diye dayatırsa RABLİK taslamış olur.

Peki Allahın serbest bıraktığı bir konuyu peygamber yasaklayabilir mi?

3)
Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. (Tahrim 1)

4)
..... Ve [insanların kalplerindeki] şeytanî dürtüler, sahiplerine, sizi [neyin günah olduğu ve neyin olmadığı konusunda] tartışmaya çekmelerini fısıldarlar; ve eğer onlara uyarsan bil ki sen, Allah'tan başka varlıklara veya güçlere ilahlık yakıştıranlar [gibi] olursun. (Enam 121)

Benim Kuranın bütününe bakınca vardığım sonuç şudur:

Bence Allah şunu demiş:
"Ey insanlar benim hükümlerim şunlar şunlar, benim dosdoğru yolum şu. Bunun haricindeki konularda sizi serbest bıraktım. Samimi olup da yanlışa düşen olursa ben bağışlayıcılığın kaynağıyım. Zaten tek tip topluluk isteseydim onu da yapmaya gücüm yeterdi. ve ey rasul, sen de benim Kuran'da belirttiğim hükümleri toplumuna açıkla, ve onlara benim hükümlerim ile hükmet."

Allah hepimizi doğru olana iletsin.

Konu Anonymous tarafından (4. January 2011 Saat 08:27 PM ) değiştirilmiştir.
Anonymous isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anonymous Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Miralay (5. January 2011), yeşil (7. November 2011)