6. January 2011, 11:06 AM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
Anonymous Nickli Üyeden Alıntı
Allah »»» toplum iletişimi açısından aracı vardır ona da zaten "ELÇİ" denir. Yani Allah insanlığa yine insan olan peygamberler aracılığı ile söyleyeceklerini bildirir.
Kul »»» Allah arasında aracı yoktur. Okları koydum ki karıştırmayın. Bir kulun Allaha/hidayete ulaşmasına peygamberin dahi bir yardımı olamaz. Kul Allaha ulaşmayı kendisi bulmalıdır. Bu ise ameller ile olur.
Tabiki insanın ALLAH a ulaşması amellerinin faktörü vardır.Asıl olan ise ameller değildir.Öyle olsaydı İblis lanetullah 80 bin sene ALLAH a ibadet ettiği halde Rabbim onu kovarmıydı.
Bu yazdıklarımdan amellerin hiç bir manası yoktur sözünü çıkartmayınız.
Hidayeti veren ALLAH dır c.c O istediğine verir.ASıl olan ALLAHın hidayet vermesini cezbeden şeyler nelerdir diye düşünmektir.
Öncelikle yaptığı yanlışlardan dolayı pişman olmadır.Bunlardan ikincisi pişmanlığı üzerine ibadetleri yapabilme ve günahlardan sakınabilme gayretidir.3. sü ALLAHın sevdikleri sevebilme sevmediklerine buğz edebilme.Yine bir diğeri Rabbini daha iyi tanıyabilme çabasıdır.
Bütün bu yukarıda sayılan yada sayılamayan şeylere her kim yada her ne vesil oluyorsa o aracıdır.İnsan namaz kılarken seccade kullanıyorsa yada namazın örtünme gereğini yapabilmek adına elbise giyiyorsa yahut cemaatle namaz kılarken imamı ALLAH ile arasında aracı yapıyorsa.
Ayeti Kerimeli açıklayan ALLAH Rasuluda a.s sana arapça öğreten hocanda sana nefsinin ve şeytanın oyunlarını öğreten şeyhinde.Allah için verdiğin sadakadaki parada hepsi aracıdır.
Kestirme yoldan zengin olmak isteyenleri kandırmak için şeytan nasıl piyangoyu icad etmişse kestirme yoldan hidayeti düşleyenler için de İblis bu tip tarikatler/yollar icad etmiştir.
Dostum bakıyorum iblisle Muhabbetin var sana itiraf etmiş
Halbuki Allaha yaklaşmanın yolu takvadır. Nasıl takvalı olunacağı ise Kuran'da detaylıca açıklanmıştır.
Zaten takip edilecek taklit edilecek ilme sahip biri bulmak isteseniz önce onun hidayette olup olmadığına emin olmak gerekir. Kuran'da ise Allah kimsenin hidayette olup olmayacağına emin olmaması bunu kendisininden başkasının bilemeyeceğini söyler.
Elbetteki kimin hidayette olup olamdığını ancak ALLAH bilir seninde hidayette olup olmadığını ALLAH bilir.Senin bakış açından baktığımda senin sözlerini ben niye dinleyeyim ki.Zİra ancak ALLAH bilir.
Halbuki biz ALLAH a yakın olduğunu zannettiğimiz insanları ölçü almamız noktasında hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz.
Bunuda
Tevbe 119
Ey imân edenler! Allah Teâlâ' dan korkunuz ve sâdıklar ile beraber olunuz.
Ayetinden anlıyoruz.
Ayetteki vesileyi farklı anladım ben. Fırsata benzer bir anlamda anladım.
Orada benim anladığım Allahın hoşnut olacağı bir şey yapmak için sürekli "fırsat kollamak" ve bunları yapmak üzere sürekli gözü açık olmaktır. Orada da zaten bir savaş durumu örnek olarak veriliyor yani "Allah yolunda cihadı da Allaha ulaşmak için fırsat olarak kullanabilirsiniz" deniyor gibi geldi bana. Yani bir amel söz konusu bir insan değil.
Dostum senin vesile anlayışın omudur bilememde benim için ALLAH dan gayri her canlı yada cansız mahlukat vesiledir.
Peygamberimizin duası tabi ki senin benim duamdan makbuldür. Fakat farkındaysanız farkındaysanız Allahın onlara vereceği mükafat peygamberin duası neticesinde değil, onların Allah yolunda harcamaları yani TAKVALI DAVRANMALARI nedeniyledir. Ayet gayet açıktır.
Tabiki Onlara verilecek takva ile alakalıdır.
ALLAH Rasulunun s.a.v duasının ALLAHU TEALA tarafından kabul görmesi ile ALLAH insan Hidayet nasip ederse o kişide bir sınava girecektir.O da başarırsa kazanacaktır.Fakat bu ALLAH Rasulunun s.a.v hiç bir faktörü olmadığı manasına gelmezki.Bu durumda ALLAH RAsulunden yada bir ALLAH dostundan yada sizden dua istemem benim için hiç kaybı olmayan.Belkide çok şey kazanacağım bir şey olur.Zira belki sizin duanızla Rabbim bana hidayet verecek.Basiretimi açacak.
Zaten duanın bir tesiri olmasa ALLAHU TEALA dua edin dermi.
ALLAHU TEALANIN bir duayı kabul etmesi o dua üzere o fiili yada eşyayı yaratması.Dua eden kişinin yaratması değildirki.Bundan neden rahatsız olunmalı.
Dua emir değil yakarmadır.
Yani dua edilirken Haşa ALLAH a emir edilmiyorki yalvarılıyor.
Onun Rabbi olduğuna daha çok sarılıp rica da bulunuyor.Ricasının kabulunu emir gibi telakki etmek yada bizzatı dua eden şahsıyetten bilmek kadar anlamsız bir şey olamazki.
Zira kendi elinde olsa niye dua etsin ki.Kendisi yapar.
Sevgili kardeşim kulluk demek secde etmek demek değildir. Koşulsuz itaat yalnızca Allaha ve onun yetkili kıldığı peygamberine olur. Onun haricinde Kuranı ve aklını terkedip bir kişiye "koşulsuz" itaat var ise "kulluk" da var secde de var demektir. Kulluk ne demektir bir araştırın isterseniz. Rab (Efendi) nedir Kul nedir kulluk nedir bunları araştırırsanız ne demek istediğimizi anlarsınız. RAb ve kulluk kelimelerinin gerçek anlamlarına vakıf olduğunuzda Allah'ın Kuran'da "alimleri Rab edinmek" sözüyle neyi kastettiğini anlarsınız. Hem ayrıca secdenin de itaat gibi bir anlamı var zaten. Secde yalnızca yere kapaklanmak değildir. Yoksa ay güneş ve yıldızlar falan nasıl secde edeceklerdi?
Dostum bana göre KullukALLAH için Yaşamakdır.
Ben Peygambere ALLAH için itaat ederim.
Bir Ululemre ALLAH için itaat ederim.Peygamber a.s haricinde her hangi bir kula itaat etmem gerekiyorsa ALLAH için itaat ederim.Ban verdiği emir kalbimin mutmain olduğu ALLAH hükümlerine ters ise bu şeyhimde olsa itaat şartı yoktur.Edersin yada etmezsin Kişinin kalbine bağlıdır.Zira Peygamberler dışında her kul günahlara hatalara düşebilir.Sadece Peygamberler hatalarından korunurlar.Yani ALLAH onların hatasını düzeltir.Masumiyeti yoktur.Ehli sünnet akaidi bunu gerektirir.Buna mecbur olmamamızla birlikte yaparsakta ALLAH için yapıyorsak bu şeyhe kulluk değil ALLAH a kullukdur.Zira araçdan yani vesileden ALLAH için istifade ediyorsun.
İbadeti Allah belirler. Allah böyle bir şey belirlememiştir ve O kanun koyucu bunu dememişken peygamberin de böyle bir şey demeye yetkisi yoktur. Kuran'da hangi ayeti açıklarken bunu söylemiştir bari onu gösterin o zaman belki düşünürüz.
ALLAHın demediğini sanmanız size göredir.Bize göre demiştir.
Zİra Ben ALLAH Rasulune a.s itaat ile ilgili yüzlerce ayete göre kulluk etmeyi.Ona isnad edilen sözlerden kalbimin mutmain olanına itaat olarak algılarım ki ALLAH Rasulu belirtmişken ben artık ben ALLAH Rasulunden s.a.v Daha iyi Kuranı diye düşünmem.Bunun nübuvvetin dışındada mantıki açıklamaları çok fazladır.
Peygamber Allah haber vermeden kimin hidayette olduğunu nereden bilsin? Tabiki bilemez fakat bunun konuyla alakasını anlayamadım
Süpermen benzeri güçleri mi vardı? Niyet okuma gücü mü vardı?
ARkadaşım ALLAH nasip ederse süpermen de olur örümcek adamda.ALLAH dilemezse zaten bırak süpermenliği Allah peygamberimizin çevresinde münafıklar olduğunu söyleyip demiyor mu "sen onları bilmezsin biz biliriz" diye? Bir kesim ise bu ayetlere rağmen peygamberleri günahsız/günah işlemez ilan etmeleri yetmiyormuş gibi tüm sahabeleri de günahsız ilan ediyorlar.
Dostum peygamberin günahsız olmaması ne manaya gelir biliyormusun.Öyle bir peygamberin ALLAH ın kelamını dos doğru ileteceğine nasıl kanaat getireceksin o zaman.Hadis ilmindeki sıhhat araştırmasını ayetler içinde yapman lazım.Sahabenin günahsız olduğunu hangi kitap yazıyor dostum. Başka bir kesim de tüm peygamberleri günahsız/günah işlemez ilan ettikleri yetmiyor gibi tüm peygamber soyunu da günahsız ilan ediyor. Dostum bu ehli sünnet inancı değildir şiaların bir kısmıdırGünahsız derken asla günah işlemeyecek "sınav dışı" yaratıklar olarak gösteriyorlar. Allah aşırılıktan bizleri korusun.Amin
|
selametle
|
|
|