Ya girmiyeyim diyorum, karışmıyayım diyorum ama kendimi tutamıyorum...
Doktor bilimsel bir ünvandır. doktorların (özellikle tecrübelileri) gözlemlenebilir ölçüde insanı sağlığına kavuşturur. Buna psikolojik rahatsızlıklarda dahil. Öğretmen bilimsell bir ünvandır, bir konudaki verileri yine formosyonel bir şekilde insanlara sunar ve zihnen sindirilmesini sağlar, bunu denemek içinde gayet bilimsel bir sınav sistemi uygulanır. Mühendisten medet umulabilir çünkü o ilimde derinlik kazanmıştır, motoru nasıl geliştirebileceğini üretime nasıl hız katacağını bilir.
(zaten ilim demek bilim demektir ve bilim adamları asıl ilim adamlarıdır)
Ama gelelim mürşitlere, gelelim falcılara, gelelim medidastyonculara, gelelim evliyalara, gelelim türbelere çaput bağlatan şeytanlara (ham düşünceli insanlara) gelelim sakallı cübbeli sarıklı budistlere...
Dünya üzerinde budist tapınaklarda yapılan meditasyonların bazılarındaki ufak değişimler hariç hiçbir ritüelin insana fiziksel birşey kattığı bilimsel olarak ispatlanabilmniş değildir...Haaaa diyeceksiniz bu ilim görünmeyen ilim.. o halde kabedeki putlarda görünmeyen ilimdiler, pek çok sırlar felan vardı... aynı dediklerinizi putlar için diyorlardı
ALlahın, aydınlatıcı ilime dayanmadan tartışırlar ayeti kerimesini iyi düşünmek gerekir..
Ayrıca tarikattı ılımlaştırmaya çalışmak. şeytanın, onlara sağlarından (sureti haktan) sollarından (sonrada dünyaya dair yaldızlı sözler) önlerinden (direk karşı atak ve tehditle) arkalarından (gizli planlar yaparak) yoldan çıkaracağım ayetiyle aynı görüyorum.
Yani hepimiz biliyoruz ki, tarikatta Allah şeyhin suratından (yüzünden) görülür... tabi mideniz kaldırırsa.
yalan birşeyi ılımlaştırmak onu savunmaktır. Puthaneyi ya hep yıkarsınız, yada ılım ılım ılımlaştırıp dine sokup insanları yalandan yere boş bir amel ve dünya hayatının geçici kazancı olarak etrafında fırıldak gibi döndürürsünüz. Bu şekilde hem şeytan taşlamayada taş satarsınız, hemde tek parça kıyafet için yamalık...
Benim, dövülerek yarı canı alınmış, tek vuruşluk dayanabileceği can kalmış kertenkele fikri daha mantıklı. Hemde hadisin tam ortasından çektim.
Ha bilim ayrı ilim ayrı diyenler var..
Ne O yerçekimini Allah yaratmadı mı?
atom fiziğinden, moleküler biyolojiye, uzayın derinliklerinden yer küreinin diplerine kadar olan bilimsel ayetleri yaratan Allahın yaratmasındaki hesabımı yalanlıyorlar? hayır işlerine gelmiyor...ya eviren çeviren gerçekten evrimi evirip çevirmişsse bu kadar yalan sıktılar ademi yuğurmak hakkında ne olacak o vakit bu kadar uydurdukları... kiliseye ay pardon, tekkeye olan güven azalmaz mı?+
YANİ; bir bardak sudan eğer susuzsanız medet isteyebilirsiniz yada yağmur bulutuyla sevinebilirsiniz,,, ama boş bir puttan medet umulabilir mi? psikolojik sorunların gidrilmesine şeyh mi daha yakın yoksa psikolog mu? haaa ilim sahibiymiş, buyursun meydan ortada, ilmini ispat etsin başımın üzerine, ne o uçak mı yapıyor (isa yaptı) baraj mı kuruyor (musayaptı) muhasebe mi biliyor (yusuf yaptı) zırh mı geliştiriyor (davut yaptı) ne yapıyor neee???
Anca delisaçması zırvalıkları sohbet diye, islamın imanın şartı diye kaptır gitsin.
Konu hiiic tarafından (6. January 2011 Saat 02:13 PM ) değiştirilmiştir.
Sebep: laf olsun yazdım işte... bi ara yine kendim okurum da belki bana faydası olur
|