Arkadaşım
ALLAHU TEALA Elçisi aracı lığıyla insanlara Kuranı bildirmiş.
yani bunda ne varda anlayamıyorum.Bu mesele neden uzatılıyorki.
Aracılık denilen şeyde senin hedefin nedir?Aracıyı araç olarak kullanınca amaç olmazki.
Sen İstanbuldan Kars a araç ile gidince ara sıra mola verip araç dan inip araç a secdemi ediyorsun?
Bu kadar basit bir meslenin bu kadar anlamsızca tartışılmasına anlam veremiyorum.
Mesele şu kadar basittir ki.İster elçi de ister aracı ister vesile istersen ne dersen de.Bir şeyin veya bir kimsenin elçiliğiyle yada vesilesiyle yada aracılığıyla yada ne derseniz ALLAH a yaklaşıyorsanız.O aracıya yada elçiye yada vesileye yada vesileye yada ne diyorsanız tapmıyorsanız.Onu sadece vasıta olarak görüyorsanız.Asıl amacınız HAK TEALA ya ulaşmak ise ister canlı olsun ister cansız.İster insan olsun,ister hayvan,ister melek ister cin ne olursa olsun bunların hiç biri ilah değildir.Hepsi mahluktur.Mahluk halk edilen yaratılandır.Yaratılan bir şey zaten ilah olamaz.İlah olmayanada tapılmaz.
Siz suyu abdest almak için kullanırsınız.Amacınız namaz Kılmakdır.Siz ara sıra durup suya secdemi ediyorsunuz.Kuranı daha iyi anlamak dolayısıyla ALLAHa yakın olmak için arapça öğreniyorsunuz.Durup Ara sıra arapça hocanıza secdemi ediyorsunuz.
Alıyorsunuz falanca kişinin mealini amacınız Kuranı daha iyi anlayıp ALLAH a yakın olmak.Bu mealciye secdemi ediyorsunuz.
Bana burda bir şeyler izah etmeye çalışıyorsunuz.Amacınız ne doğru bildiklerinizi bana izah etmek.Benim şimdi sizin aracılığınızla bir şeyler öğrendiğimi var saysanız.Benden secde etmemimi bekliyorsunuz.
Mümin kardeşinin senin için dua etmesini istediğinde ona secdemi ediyorsunuz.
Bu nasıl bir bakış açısı anlayamadımki.
Martin Luter in Kulla ALLAH arasına girilmez sözünün aslını anlamadan kalkıp bunu İslamın tartışılmaz tabusu haline getiriyorsunuz.
Martin Luther bu sözü ne için söylemiş belki haberiniz bile yoktur.Bu söz rahiplerin ALLAH adına günah çıkarmada insanlara tamam evladım ben seni bağışladım demesi üzerine ALLAH ile Kulun arasına girilmez demiş.
Hangi Şeyh hangi Peygamber ALLAH adına bağışlayıcılık yapmış.Yada cennet dağıtmış.
Nisâ / 85
Kim iyi bir işte aracılık ederse, ona onun sevabından bir pay vardır; kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa, ona o kötülükten bir hisse vardır. Allah, her şeyin karşılığını verir
ALLAHIn kitabını bırakıp martin luter in sözleriylemi hareket edeceksiniz.
A’râf 3
Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
Konu ebu Maruf tarafından (7. January 2011 Saat 06:13 AM ) değiştirilmiştir.
|