Güzel kardeşim eleştirilerini ve eleştirilereverilen cevapları iyiniyetinetine ve samimiyetine yoruyorum.
Allah senden razı olsun. Lakin hep madalyonun diğer yüzünden ve bardağın dolu tarafından bakıyorsun. Tamam bu da güzel bir haslettir. Bundan dolayı seni kutluyorum.
Keşke herşey bahsettiğin gibi olsaydı da biz de bu konuda böyle uzun uzun şeyler yazmasaydık. Tasavvufun güzelliklerinden (!) bahsetseydik te feyz alsaydık.
Ama anlattıklarım malesef bir-iki cahil sofinin söylemleri ve davranışları değil; bozuk sistemin kendisi ve temel kaideleridir. Ve de malesef şirke çanak tutan yol ve davranışlardır. Zaten olay bir-iki sofinin bozuk davranış ve inancı olsaydı,onları düzeltmek için elimden geleni yapardım ve 20 küsür yıllık tarikat ve tasavvuf hayatıma bir anda (namazda fatiha suresinin anlamını düşündükten sonra) son vermezdim.
Benim tarikatten ayrılmama sırf fatiha suresi sebep olmuştur.
O günden beri o mübarek sure kılıç gibi başımın üstünde durur ve olası hatalarıma karşı beni uyarır.
Eğer illa ki rabıta yapılacaksa, bizzat bu surenin manasına yapılsa yeridir derim. Bizzat fatiha suresi bile insanı tevhide götürecek,şirkten uzak tutacak özellik ve manaya sahiptir.
Mürşid arıyorsak Kur'anı Kerim ve özellikle Fatiha Suresi yeter sanırım.
Saygı ve selamlarımla
|