Alıntı:
Miralay Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşim eleştirilerini ve eleştirilereverilen cevapları iyiniyetinetine ve samimiyetine yoruyorum.
Allah senden razı olsun. Lakin hep madalyonun diğer yüzünden ve bardağın dolu tarafından bakıyorsun. Tamam bu da güzel bir haslettir. Bundan dolayı seni kutluyorum.
Keşke herşey bahsettiğin gibi olsaydı da biz de bu konuda böyle uzun uzun şeyler yazmasaydık. Tasavvufun güzelliklerinden (!) bahsetseydik te feyz alsaydık.
Ama anlattıklarım malesef bir-iki cahil sofinin söylemleri ve davranışları değil; bozuk sistemin kendisi ve temel kaideleridir. Ve de malesef şirke çanak tutan yol ve davranışlardır. Zaten olay bir-iki sofinin bozuk davranış ve inancı olsaydı,onları düzeltmek için elimden geleni yapardım ve 20 küsür yıllık tarikat ve tasavvuf hayatıma bir anda (namazda fatiha suresinin anlamını düşündükten sonra) son vermezdim.
Güzel kardeşim bunlar genel kaidedir diyorsun.Ben her kaide olarak belirttiğin şeylerle ilgili kaynak sordum hiç birinde vermedin.Tasavvuf hayatın boyunca sana anlatılanlar belki ulemaların sözüymüş gibi nakletildiğinden aklında öyle kalmış olabilir.
Kaynak sormamın sebebi teyid amacıyladır.Yoksa yalan söylüyorsunuz manasında değildir.Bu okuyan kardeşler açısından ehemmiyetli olduğu için sormuştum.Bende sizin gibi benzer şeyler yaşadım.Yani sofi abilerin mübareklerin yada ulemaların sözleriymiş gibi aktarıldığına.Lakin okudukça öyle olmadığının farkına vardım.Olan tasavvuf yaşantısını değilde olması gerekeni yaşamaya çalışıyoruım.Tabiki siz bu konuda bu şekilde bir durumun içindeyseniz daha fazla size açıklama yapmak noktasında bir fayda olacağını sanmıyorum.Rabbim senide benide yanlış akaidden korusun.Zİra en doğrusunu bilen odur.Bütün Müslüğman kardeşlerimizi doğru yola ulaştırsın.
Benim tarikatten ayrılmama sırf fatiha suresi sebep olmuştur.
O günden beri o mübarek sure kılıç gibi başımın üstünde durur ve olası hatalarıma karşı beni uyarır.
Eğer illa ki rabıta yapılacaksa, bizzat bu surenin manasına yapılsa yeridir derim. Bizzat fatiha suresi bile insanı tevhide götürecek,şirkten uzak tutacak özellik ve manaya sahiptir.
Bunu Rabbim lütfetti her rekatta okurken zaten tefekkür size görede rabıta ediyoruz elhamdulillah.Rabbime şükürler olsun.
Mürşid arıyorsak Kur'anı Kerim ve özellikle Fatiha Suresi yeter sanırım.
Saygı ve selamlarımla
|
En büyük Mürsid Kurandır amenna ve sadekna.
Rabbim bu Büyük mÜrşid vesilesi ile Zatını en iyi şekilde anlamayı ona en güzel şekilde kulluk etmeyi onu sevmeyi ve tanımayı nasip etsin.
saygılarımla