Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16. January 2011, 04:13 AM   #52
Anonymous
Uzman Üye

Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Anonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud of

Alıntı:
ebu Maruf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
En ilginci de sanırım Kuran'da şarabı yasaklayan ve "Hamr" olarak niteleyen ayet üzerine olan konuşmaydı. Yaşar Nuri Öztürk, katılmadığını da belirterek, İmam-ı Azam'ın Şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmeye cevaz verdiğini söyledi. Üstelik bu fetvanın kökeni olarak İbn Abbas'ı gösterdi. Ancak bunun yanlış olduğunu kendi fikriyatının her türlü alkolün her miktarının yasak olduğunu da belirttip kendisinin ilelete baktığını belirtti.Halbuki Yukarda İmam Azamdan kaynak olmadığını belirtiyordu.Kendisi onun zamanında yaşadı ya.Onun haricinde kimse İmam azamın fetvalarını bilemez.)

Selam Ebu Maruf kardeşim;

Eğer İmam Azam'dan bir bilgi ulaşmadığını söylemişse, sonrasında kendisinin İmamı Azamdan bir takım sözler öne sürmesi gerçekten tutarsız olmuş. Kaldı ki İmamı Azamın herhangi bir fetvasının -kendi adıma- bir bağlayıcılığı yoktur. Bunu mezhepçiler veya İmamı Azam takipçileri düşünsünler.

Fakat asıl konuya gelecek olursak kendi iddianızı kendiniz yalanlamışsınız. Zira iddianız imamı azam ile ilgili değil, yaşar nuri ile ilgili idi. Yukarıda kırmızı yaptığım yerlerden sonra aşağıdaki kırmızı yaptığım cümlenizi tekrar okuyunuz.

Alıntı:
ebu Maruf Nickli Üyeden Alıntı
Yaşar Nuri Öztürkün hamr la ilgili fetvası: Diyorki bir insan sarhoş edici bir içeceği veya maddeyi sarhoş olana kadar içebilir bu helaldir.
Yani verdiğiniz kaynak ile iddianız birbirini tutmuyor gibi geldi bana.

Neyse, ya diliniz sürçmüştür ya da konuyu ilk seferde yanlış anlamışsınızdır, o yüzden bize yanlış aksettirmişsinizdir diye düşünüyorum. İftira atacak kadar art niyetli bir insan olduğunuzu sanmıyorum.

Selamlar.
Anonymous isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anonymous Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
hiiic (16. January 2011), Miralay (16. January 2011), yeşil (7. November 2011)