Alıntı:
ebu Maruf Nickli Üyeden Alıntı
ALLAHI anın buyrulur.
Ben derimki 33 defa anın sen dersin ki 10 defa
bu derim işi hadistir işte.
|
Sevgili Ebu Maruf kardeşim, Allah'ı anmanın sayısı mı olur? Bunu yaşamınıza yaymak varken neden "ödev" belliyor ve göstermelik bir hale sokuyorsunuz?
Bir hikaye vardır:
Alıntı:
Bir gün bir derviş,
Bir kucak dolusu elma ile bayırlar aşan bir genç kıza rastlamış…
Bozkırın sıcağında yorgunluktan al almış kızın yanakları..
“Nereye gidersin? Ne doldurdun kucağına?”
Diye sormuş derviş.
Uzak bir tarlayı işaret etmiş kız:
“Sevdiğim çalışıyor orada…
Ona elma götürüyorum.”
“Kaç tane” diye soruvermiş derviş.
Kız şaşkın:
“İnsan sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı hiç?” deyivermiş..
Ve usulca koparıvermiş derviş elindeki tespihin ipini..
|
Bir de "ilahi aşk" sözünü ağızlarından düşürmezler. Ebu Maruf kardeşim siz hiç bir kadına aşık olmadınız mı?
Sevdiğinizin hoşnut kalacağı bir şeyler yapmayı düşünmek ve yapmak yerine "Ayşe ayşe ayşe" diye mi anarsınız? Sevgilinizle buluştuğunuzda o size sevginizdeki samimiyeti görmek için "Benim için ne yaptın" dediğinde "aşkım dün gece oturdum 37bin kere Ayşe dedim yaaa" mı dersiniz? Peki bunu yer mi?
dost1 arkadaşın
zikir ile ilgili yazdıklarını ve ilgili
zikir konusunu tekrar okuyup atalarınız ile şeyhlerinizin zırvalıklarını bırakıp "aklınızı da kullanarak" düşünürseniz zikir'i nasıl TÜM yaşamınıza yayacağınızı, nasıl Allahı
her daim anacağınızı görebilirsiniz diye umut ediyorum. Belki insan hayatında çok önemli bir yeri olması gereken gerçek zikrin nasıl "göstermelik" bir hale getirildiğini de anlamış olursunuz. Allah'ın doğru yola kılavuzlaması için lütfen doğruyu arayan olun. Farklı görüşten de olsa her yazı üzerinde "acaba" diye düşünün ve yorumlayın lütfen. Her şeyi boşverin Kuran'a bakın. Allah takvaya ulaşmak için ameller yapmanız gerek şeklinde detaylı olarak açıklamışken kestirme yollar aramak neden? Bu şark kurnazlığı olmuyor mu? Şeytanın kandırma yolu da bu değil midir? O verdiğiniz hadislerin yalnızca lafzı ve kendi içindeki mantıksızlığı bile "uydurma" demek için yeterlidir. Yani Kuran'a hakim olmayan birisi bile o hadisleri
SINAV SİSTEMİNDEN HABERİ OLMAYAN BİRİSİnin uydurduğunu anlar. Lütfen verdiğiniz "sayılı" hadisleri de okuyup onlar üzerine de düşünün.
Ayrıca sizin iddia ettiğiniz şekilde iki tekrarda her şeyin bir çırpıda affedildiği(!) sayılı zikir gibi "kestirme yol" varken sizinle bu konuda tartışan bunca insan neden "zor yol"u seçmiş, kafaları hiç mi çalışmıyor lütfen bunu da düşünün.
Ayrıca bu
anlamsız kelime tekrarlarının "beyin uyuşturma" etkisini Amerikalılar bile biliyorlar. Aşağıdaki mesajdaki videoya da bir göz atmanızı öneririm. Tanıdık bir çok şey göreceğinizi düşünüyorum:
http://www.hanifler.com/showpost.php?p=8187&postcount=9
Bu arada şunu unutmayın ki sizi mensubu olduğum herhangi bir "yol"a da davet etmiyorum, sizden vaktimi aldığınız için bir ücret de istemiyorum. Ayrıca bilmediğim bir konuda da atıp tutmuyor, kendi deneyimlerimden ve araştırmalarımdan edindiğim bilgileri sizinle paylaşıyorum.
Yalnızca konuştuğumuz konular üzerine düşünmenizi sağlamak için yazıyorum. Eğer bir şeyler kabul ettirmek değil de doğru yolu bulmak amacındaysanız lütfen yazılanları tekrar okuyup tekrar düşünün, konuyu tekrar gözden geçirin.
Bana delil getirip durmanıza gerek yok zira ben sayılı zikir yanlışına düşmemiş insan değilim. Ben o işlerin içindeyken de BİLMEDİĞİM ŞEYİN ARDINA DÜŞÜP tam teslim olmak yerine konuyu detaylıca araştırdım, bulabildiğim her noktayı değerlendirdim ve çıktım. Doğru yolda mıyım asla emin olamam ama "bu konuda" doğru yolda olduğuma dair kalbim mutmain olmuş durumda. Benim kalbim mutmain olduğu için bu sitedeyim. Hiç bir "tasavvuf" sitesine takıldığım ve bu konularla ilgili "tartışma aradığım" görülmemiştir. Size de tek tavsiyem Allahın kitabının rehberliğinde, Allaha samimi dualarınızın eşliğinde, tekrar düşünüp araştırıp konuyu tekrar değerlendirmenizdir. Paylaşacak tüm bilgilerimiz bittikten sonra burada "sen haklısın" "ben haklıyım" tartışması yapmak bana anlamsız geliyor. Bu noktadan sonra herkesin yolu kendinedir.
Allah hepimizi doğru yoluna iletsin.