Alıntı:
ebu Maruf Nickli Üyeden Alıntı
Aleykümes-Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
DOstum ben yaklaşık 20 yıl önce bu kişinin alkolle ilgili açıklamalarını takip ettim.
Bir seferindede çok değil sanırım 2 sene önce olsa gerek hanifler net formuydu sanırım orada ondan nakil bir yazı okudum.
Bunlara nisbet bunu belirttim.
Forumda o kaynağı aradım ama malesef kaldırılmış.
Bende onun diyebileceğinin kanıtı olarakda bunu belirttim.
Neyse kabul görern kendine görmeyende kendinedir.
Benimkisi iftira ise Mahşerde RAbbim huzurunda hakkını arasın bakalım nasıl bir cevap alacaktır.
selametle
|
Sevgili kardeşim şu anda Yaşar Nurinin öyle düşünmediğinin delilini kendiniz verdiniz. O halde artık "öyle düşünüyordu" demenin bir manası yoktur.
Olaya bir de şu açıdan bakın:
Delilini getiremediğiniz "Önceden o şekilde söylemiş" dediğiniz yazı ile ilgili
1) O zamanlar okuduğunuzu yanlış anlamış da olabilirsiniz
2) Oraya yazan kişi Yaşar Nuri'nin söylediğini "kendince" öyle yorumlayıp yanlış aktarmış olabilir
3) Yaşar Nuri o zamanlar "öyle düşünüyor" olabilir.
Sonuçta bize sonradan verdiğiniz yazıda delilde görebileceğiniz üzere "şu an" öyle düşünmediğini AÇIKLAMIŞ.
Dolayısı ile eğer 3. seçenek doğru bile olsa bundan sonra Yaşar Nuri hakkında bu konuyu konuşurken "şimdiki fikirleri" üzerinden değerlendirilir. Eğer fikri değişirse yine vardığı son fikri üzerinden değerlendirilir.
Sizi bilmem ama ben İslam'ı detaylıca öğrenmek amacı ile kendimi verip araştırmaya başladıktan sonra fikirlerimden TAM AKSİ yönde değişenler bile oldu. Doğruyu görünce dönmekten utanmam, aksine gurur duyarım. Dolayısı ile beni değerlendirirken de şu an tam aksi yönde değişmiş olan "o zamanlardaki" düşüncelerim ile değerlendirmeniz anlamsız olurdu.
Yaşar Nuri'yi savunuyormuş gibi gözükmeyeyim çünkü öyle değilim, yalnızca anlatmak istediğim bir mesele var. Yaşar Nurinin elbette yanlışları vardır çünkü her insanın yanlışları vardır.
Bir insanın bir konuda yanlışı bulmuş/söylemiş olması her konuda yanlışı bulmuş/söylemiş olacağını göstermez. Aynı şekilde bir insanın bir doğruyu bulmuş/söylemiş olması her konuda doğruyu bulmuş/söylemiş olduğunu göstermez. Çünkü tamamen doğruda veya tamamen yanlışta insan yoktur. İşte bu yüzden bizler kendimizi/aklımızı bir alime, şeyhe, imama teslim etmemeli, alimleri/insanları RAB/Efendi edinmemeliyiz. Allah akıl ve irade verdiği için gelen bilgiyi rehber/kılavuz kullanarak (Kuran) araştırmak, herkesin doğrularını almak, yanlışlarından sakınmak bizim elimizdedir. Kendimizi alimlere değil, Allah'a teslim etmeliyiz. Fakat alimlere bizce yanlışları yüzünden tamamen sırtımızı da dönmemeliyiz. Buna bilim adamları da dahil.
Allah hepimizi doğru yoluna iletsin.