Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
Ahzâb 72
Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.
Yorumu fedakar yazdı ama ayetin ağırlığı altında ben ezildim, sonuçta hemcinsim, aynı türdeniz. şu alim görüşünün yol açtığı fitnenin sorumluluğunu nasıl üstleniyorsunuz onu da anlamıyorum?
muhittinin, bistaminin, öteki mansurun alim sanılarak peşinden cehenneme sürüklenen toplulukların günahını da yüklenmek pek feci olsa gerek. Allah cümlemizi affetsin. ne geliyorsa insana cahillikten geliyor. Bilgimiz yok ama maşallah dilimiz pabuç kadar. Allah affetsin
Nahl 119
Sonra şüphesiz Rabbin, cahillik sebebiyle kötülük yapan, sonra da bunun ardından tevbe edip durumunu düzeltenleri (bağışlayacaktır). Çünkü onlar tevbe ettikten sonra Rabbin elbet çok bağışlayan, pek esirgeyendir.
|
Günümüz meselelerinde sorun çıktığında neye göre cevap vereceksiniz.Kur'an ve sünnette olmasa ne yapacaksınız?...
Kusuruma bakmayın münafıklıktan başka bir şey yapmıyorsunuz.Milyarlarca müslüman her hangi bir mezhebin mensubu olduğu halde size ne oluyor ki?.Bu tefrika değil midir?
Tekbaşına mı Kur'an'ın ağır yükünü taşıyorsunuz?