Selamun Aleykum! Değerli Kardeşim!
Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
ankebut 14. Andolsun ki biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik de o bin yıldan elli yıl eksik bir süre onların arasında kaldı. Sonunda onlar zulümlerini sürdürürken tufan kendilerini yakalayıverdi.
inandım iman ettim Allah katındandır, ama bu ayet bana kapalı.
Oysaki şöyle diyebilirdi; "Nuhun getirdikleri bozulmadan onların arasında bin yıl kadar kaldı"
950 sene insan yaşar mı? neden yaşamasın? yaşlanma ve ölümü emreden 2 tane gen. Kodu çözülüp şifreyi değiştirirsen vucuda öyle bir de emir verir ki kendini sürekli yenile der, yani normal insanlarda hücreye yenilenmeyi bırak artık depola ve yaşlan emrini veren kod değiştimi değil 950 sene binlerce sene yaşamak pek mümkün. Yenilenmeme yaşlanma ve ölümü getirir. Kodu yazan yarattığını en iyi bilir.
Benim asıl sorum, kelime nin özelliği ve kullanışı açık kapıyı kapatıyor mu? Orada "aralarında kalmak" kelimesi acaba fikirsel oluş mu yoksa fiziki oluş mu. İşi şahsi yoruma bırakmak istemiyorum.
|
Ankebut;14:Ve lekad erselna Nuhan ila kavmihi felebise fiyhim elfe
senetin illâ hamsiyne
âmen, feehazehümüt tufanü ve hüm zalimun
السنةSENE
Bu sözcük aslında “şiddet, kıtlık, zorlu, iyiliğin azlığı” demektir. Ki, zorlu, meşakkatli geçen yıllara denir. (Lisanü’l-Arab; 4/720, “sene” mad.)
Kur’an’a baktığımızda da A’raf/130, Yusuf/42, 47, Ta Ha/40’ta da “sene” sözcüğünün “zorlu, sıkıntılı, kıtlıklı yıllar” anlamında kullanıldığını görmekteyiz.
العامÂM
Bu sözcük, “yaz ve kışı kapsayan dönem” olarak tarif edilir. (Lisanü’l-Arab; 6/530, “avm” mad.) Yani bizim bildiğimiz gerçek “sene” [on iki ay/365 gün], “âm” sözcüğüyle ifade edilir.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.